Palermu presuđeno - četvrta liga!

Da li je ovo kraj simpatičnog kluba sa Sicilije?!

Fudbal 13.07.2019 | 08:38
Palermu presuđeno - četvrta liga!
Palermo je definitivno izgubio bitku. Klub sa Sicilije mora u Seriju D (četvrti rang italijanskog fudbala), dok će njegovo mesto u Seriji B zauzeti Venecija, klub koji kroz plej-aut nije uspeo da osigura opstanak u drugom rangu. Ovo je zvanična odluka izvršnog odbora FS Italije, motivisana "administrativnim problemima" u koje je Palermo zapao posle povlačenja doskorašnjeg vlasnika Mauricija Zamparinija. 

Šta će se dalje dešavati sa poznatim klubom ostaje da se vidi. Ono što je sasvim izvesno jeste da će svi igrači biti oslobođeni obaveza, te da će Palermo morati iznova da gradi tim. Pominjalo se prethodnih dana u italijanskim medijima da bi finansijska pomoć mogla da se očekuje od Masima Ferera, gazde Sampdorije. 

Neka redovni član Serije A već nekoliko godina je u krizi, a činilo se da su se iščupali prošlog leta kada je engleski konzorcijum otkupio klub od Zamparinija. Ipak, samo koju nedelju kasnije vratili su Palermo starom gazdi jer nisu imali dovoljno novca da dovrše kupovinu.

U februaru ove godine Palermo je bio na rubu bankrota, ali je lokalni biznismen Dario Miri obezbedio 2.800.000 evra kako bi ostali likvidni, tako što je otkupio reklamni prostor oko trening centra ovog kluba. Međutim, Miri je proletos kazao da je to sve što se njega tiče i najavio da nema nameru da otkupi kontrolni paket akcija...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar