Атлетико представио Шапоњића!

Дошао сам да се борим и покажем шта умем.  Млади репрезентативац Србије и званично Јорганџија.  "Ово је сан за мене и учинићу све да помогнем екипи", рекао је српски нападач.

Фудбал 12.07.2019 | 22:00
Атлетико представио Шапоњића!
У Мадриду се прича српски!

После доласка Луке Јовића у Реал Мадрид за 60 милиона евра, годину дана млађи Иван Шапоњић потписао је уговор са Атлетико Мадридом, што је изненадило многобројне љубитеље фудбала, посебно ако се узме у обзир да наш нападач није имао простора у Бенфици.

Шпански медији већ су Шапоњића упоредили са Манџукићем, верују да ће имати простора у новој сеозни, док је на њему да Дијега Симеонеа убеди да је онај прави.

"Моји први утисци о Симеонеу су фантастички", рекао је Иван Шапоњић за "Марку".

"Он је један од најбољих тренера на свету и читав његов тим ме је одлично дочекао", навео је Србин пре него што је изговорио реченицу која ће се много допасти "Чолу": "Дошао сам овде да се борим, да радим и покажем моје квалитете".

Посебно важни биће први тренинзи пред почетак сезоне...

"Видећемо када се заврше припреме, разговараћемо и видети шта ће се десити".

Иван Шапоњић није имао простора у Бенфици и до сада је наступао за њихов "Б" тим, док је једну сезону провео и на позајмици у Зулте Варегему.

"Ово је сан за мене и учинићу све да помогнем екипи", казао је амибициозни Шапоњић који је каријеру почео у дресу Партизана, да би се након одличног наступа на Светском првенству за играче до 20 година преселио у Португал.

Један од изненађујућих трансфера лета: Иван Шапоњић у Атлетику из Мадрида. Ако неко није веровао у то, данас је разуверен, јер је шпански клуб званично представио српског нападача на Вандри Метрополитано.

Некадашњи ђак Партизанове школе фудбала, који је у другом тиму Бенфике тражио своје место под сунцем, изненада је добио позив Атлетика и наравно да га је оберучке прихватио. Шапоњић је на представљању пред новинарима рекао да му се остварио сан доласком међу Јорганџије.

„Прво што желим да кажем је да ми се остварио сан. Дошао сам у много велики клуб, са богатом историјом. Част ми је да радим под командом тренера Симеонеа и да радим са много одличних играча. Даваћу увек све од себе да помогнем екипи“, рекао је на почетку Шапоњић.

По обичају, „балканска браћа“ су одмах узела под крило младог српског нападача.

„Сви су ме прихватили сјајно, али Облак, Савић и Калинић пре свих. Највише су ми помогли и то много ценима. Све је сјајно, преостаје ми само да радим. Стручни штаб ме је такође веома добро прихватио, све иде без икаквих проблема“.

Без обзира што није успео да се избори за место у првом тиму Бенфике, Шапоњић је са великим амбицијама дошао у Атлетико.

„Дошао сам да се борим, да радим и да покажем своје квалитете. Видећемо шта ће стручни штаб и директори рећи када се заврши припремни период. Радићу напорно, свом снагом, да се докажем“.

Није желео млади репрезентативац Србије да много говори о себи.

„Не волим да причам о себи, али један од мојих квалитета је скок игра, то је нешто што радим најбоље“.

Открио је Шапоњић и како је дошло до контакта са Атлетиком.

„Био сам на одмору, а мој агент је тај који је разговарао са Атлетиком. Ја сам се спремао за нову сезону, док је он тај који је завршио цео овај посао“, рекао је Иван Шапоњић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар