Atletiko predstavio Šaponjića!

Došao sam da se borim i pokažem šta umem.  Mladi reprezentativac Srbije i zvanično Jorgandžija.  "Ovo je san za mene i učiniću sve da pomognem ekipi", rekao je srpski napadač.

Fudbal 12.07.2019 | 22:00
Atletiko predstavio Šaponjića!
U Madridu se priča srpski!

Posle dolaska Luke Jovića u Real Madrid za 60 miliona evra, godinu dana mlađi Ivan Šaponjić potpisao je ugovor sa Atletiko Madridom, što je iznenadilo mnogobrojne ljubitelje fudbala, posebno ako se uzme u obzir da naš napadač nije imao prostora u Benfici.

Španski mediji već su Šaponjića uporedili sa Mandžukićem, veruju da će imati prostora u novoj seozni, dok je na njemu da Dijega Simeonea ubedi da je onaj pravi.

"Moji prvi utisci o Simeoneu su fantastički", rekao je Ivan Šaponjić za "Marku".

"On je jedan od najboljih trenera na svetu i čitav njegov tim me je odlično dočekao", naveo je Srbin pre nego što je izgovorio rečenicu koja će se mnogo dopasti "Čolu": "Došao sam ovde da se borim, da radim i pokažem moje kvalitete".

Posebno važni biće prvi treninzi pred početak sezone...

"Videćemo kada se završe pripreme, razgovaraćemo i videti šta će se desiti".

Ivan Šaponjić nije imao prostora u Benfici i do sada je nastupao za njihov "B" tim, dok je jednu sezonu proveo i na pozajmici u Zulte Varegemu.

"Ovo je san za mene i učiniću sve da pomognem ekipi", kazao je amibiciozni Šaponjić koji je karijeru počeo u dresu Partizana, da bi se nakon odličnog nastupa na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina preselio u Portugal.

Jedan od iznenađujućih transfera leta: Ivan Šaponjić u Atletiku iz Madrida. Ako neko nije verovao u to, danas je razuveren, jer je španski klub zvanično predstavio srpskog napadača na Vandri Metropolitano.

Nekadašnji đak Partizanove škole fudbala, koji je u drugom timu Benfike tražio svoje mesto pod suncem, iznenada je dobio poziv Atletika i naravno da ga je oberučke prihvatio. Šaponjić je na predstavljanju pred novinarima rekao da mu se ostvario san dolaskom među Jorgandžije.

„Prvo što želim da kažem je da mi se ostvario san. Došao sam u mnogo veliki klub, sa bogatom istorijom. Čast mi je da radim pod komandom trenera Simeonea i da radim sa mnogo odličnih igrača. Davaću uvek sve od sebe da pomognem ekipi“, rekao je na početku Šaponjić.

Po običaju, „balkanska braća“ su odmah uzela pod krilo mladog srpskog napadača.

„Svi su me prihvatili sjajno, ali Oblak, Savić i Kalinić pre svih. Najviše su mi pomogli i to mnogo cenima. Sve je sjajno, preostaje mi samo da radim. Stručni štab me je takođe veoma dobro prihvatio, sve ide bez ikakvih problema“.

Bez obzira što nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu Benfike, Šaponjić je sa velikim ambicijama došao u Atletiko.

„Došao sam da se borim, da radim i da pokažem svoje kvalitete. Videćemo šta će stručni štab i direktori reći kada se završi pripremni period. Radiću naporno, svom snagom, da se dokažem“.

Nije želeo mladi reprezentativac Srbije da mnogo govori o sebi.

„Ne volim da pričam o sebi, ali jedan od mojih kvaliteta je skok igra, to je nešto što radim najbolje“.

Otkrio je Šaponjić i kako je došlo do kontakta sa Atletikom.

„Bio sam na odmoru, a moj agent je taj koji je razgovarao sa Atletikom. Ja sam se spremao za novu sezonu, dok je on taj koji je završio ceo ovaj posao“, rekao je Ivan Šaponjić.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar