Да ли се то Ђорди мало заиграо?!

И УЛЕБ устао против промена у Евролиги! Нема опште подршке за првог човека Евролиге.

Кошарка 12.07.2019 | 21:28
Да ли се то Ђорди мало заиграо?!
Изгледа да се Ђорди Бертомеу мало преиграо. Годинама прекраја Евролигу како му дуне, али овог пута је налетео на озбиљан отпор. Новој промени система функционисања најјачег европског купа најпре се успротивила АЦБ лига, а сада и УЛЕБ – Удружење европских кошаркашких лига.

Идеја Бертомеуа и његових истомишљеника, коју су усвојили на скупштини Евролиге у четвртак, била је да се поништи лимит на број клубова из једне земље који могу да играју у елити, као и нови начин расподеле 18 места у такмичењу.

По новом моделу, неке лиге би изгубиле директан улаз у Евролигу, као што је АБА, већ би борд такмичење додељивао специјалне позивнице. 

УЛЕБ је устао против тих одлука, јер сматра да оне директно ударају у основу фер спортског надметања.

„Поводом саопштења ЕКА о новом систему уласка у Евролигу од сезоне 2020/21, УЛЕБ и његове чланице су донеле следеће оцене. Нови систем уласка негира фундамент европског система спорта, поготово квалификације кроз национална првенства, засноване на спортским мерилима. Због свега тога УЛЕБ одлучно одбацује предложени систем, који дозвољава висок степен произвољности приликом доделе пет специјалних позивница, од којих би се три додељивале годишње“, стоји у саопштењу УЛЕБ-а.

Две јака гласа против добио је Бертомеу у лице. Сигурно је да ни он неће седети скрштених руку...

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар