Велики Крауч је рекао крај: Од "робота" до ''оног'' цитата!

Мајсторе, уживај у пензији, памтићемо голове, прославе и чувени цитат. . .  Да није и ово неки његов гег? Питер Крауч, по занимању – пензионер! Опростио се од фудбала велики шаљивџија енглеског фудбала.

Фудбал 12.07.2019 | 21:14
Велики Крауч је рекао крај: Од "робота" до ''оног'' цитата!
Један од најнеобичнијих ликова у свету фудбала одлучио је да му је доста!

Енглески нападач Питер Крауч (38) званично је овог јутра саопштио одлуку да престаје да се професионално бави фудбалом у који је ушао давно - још као десетогодишњак давне 1991. године у Брентфорду.

Последњи клуб у ком је Крауч наступао био је Барнли, за који није успео да буде стрелац у само шест наступа овог пролећа, када је послужио као џокер Шона Дајша. Испоставиће се да је последњи гол у каријери постигао у дресу Стоука - који је уједно носио и најдуже, чак осам сезона - у мечу треће рунде ФА Купа против Шрузберија.

Један од ретких "остварених" нападача двометраша, носио је дресове Тотенхема, Портсмута, Ливерпула, Астон Виле, Саутемптона и многих других енглеских клубова...

Може се рећи да је најбоље дане каријере провео у дресу "редса", с којима је играо финале Лиге шампиона, када их је Милан победио у финалу и "осветио" им се за Истанбул, док је освојио и један ФА Куп са њима.

Током дуге каријере која је трајала чак 735 клупских утакмица постигао је 205 голова - на најбољи могући начин схватио је како да своју висину и "смотаније" покрете претвори у предност - односно како да своје саиграче "разигарава" када је мета.

"Краучи" је постао звезда и када је 2006. године извео "робот плес", који је постао глобална сензација, док је хумор знао и да искаже речима.

На питање шта би био да није фудбалер, Питер Крауч је рекао да би "био невин"!

Где год да је играо Питер Крауч био је обожаван, у Портсмуту и Стоуку је биран за играче сезоне, а занимљив је и његов приватни живот пошто је део детињства провео у Сингапуру, док је упркос оној изјави ожењен британским моделом Аби Кленси. 

Велики је шаљивџија Питер Крауч, али изгледа да сада мисли озбиљно. Високи енглески нападач, један од најдуховитијих играча данашњице, објавио је да је завршио играчку каријеру. Према томе, од данас Краучвише није фудбалер, већ – пензионер.

Није да се није наиграо до сада. Напунио је Питер 38 година, у којих су стали 23 године професионалне каријере, 12 различитих клубова, 468 утакмица, 108 голова, као и 42 меча за репрезентацију Енглеске и 22 гола.

Подигао је Крауч и два пехара купова са Ливерпулом, тако да миран и спокојан одлази у заслужену пензију, а знајући трендове на Острву, врло је вероватно да ће ускоро постати заштитно лице неке ТВ куће као стручни консултант или водитељ. Поготово што је реч о човеку који уме феноменално да се нашали и на свој рачун.

Крауч је написао опишрно саопштење за јавност поводом одлуке да се пензионише, из којег преносимо део:

„Имао сам 23 године да се припремим за овај тренутак, а сада када је дошао, схватио сам да ништа не може да те припреми за то. Дошло је време да се представим као „бивши фудбалер“, ово невероватно путовање које сам отпочео када сам имао 16 година сада је завршено.

Моја амбиција је била да играм до 40. године, па је сада застрашујуће рећи „повлачење“. Чини ме емотивним, а истовремено чини да се осећам чудно што се не спремам за нову сезону. Ипак, околности последњих неколико сезона су учиниле да схватим да је ово право ствар коју би требало да уради“, написао је Питер Крауч.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар