Veliki Krauč je rekao kraj: Od "robota" do ''onog'' citata!

Majstore, uživaj u penziji, pamtićemo golove, proslave i čuveni citat. . .  Da nije i ovo neki njegov geg? Piter Krauč, po zanimanju – penzioner! Oprostio se od fudbala veliki šaljivdžija engleskog fudbala.

Fudbal 12.07.2019 | 21:14
Veliki Krauč je rekao kraj: Od "robota" do ''onog'' citata!
Jedan od najneobičnijih likova u svetu fudbala odlučio je da mu je dosta!

Engleski napadač Piter Krauč (38) zvanično je ovog jutra saopštio odluku da prestaje da se profesionalno bavi fudbalom u koji je ušao davno - još kao desetogodišnjak davne 1991. godine u Brentfordu.

Poslednji klub u kom je Krauč nastupao bio je Barnli, za koji nije uspeo da bude strelac u samo šest nastupa ovog proleća, kada je poslužio kao džoker Šona Dajša. Ispostaviće se da je poslednji gol u karijeri postigao u dresu Stouka - koji je ujedno nosio i najduže, čak osam sezona - u meču treće runde FA Kupa protiv Šruzberija.

Jedan od retkih "ostvarenih" napadača dvometraša, nosio je dresove Totenhema, Portsmuta, Liverpula, Aston Vile, Sautemptona i mnogih drugih engleskih klubova...

Može se reći da je najbolje dane karijere proveo u dresu "redsa", s kojima je igrao finale Lige šampiona, kada ih je Milan pobedio u finalu i "osvetio" im se za Istanbul, dok je osvojio i jedan FA Kup sa njima.

Tokom duge karijere koja je trajala čak 735 klupskih utakmica postigao je 205 golova - na najbolji mogući način shvatio je kako da svoju visinu i "smotanije" pokrete pretvori u prednost - odnosno kako da svoje saigrače "razigarava" kada je meta.

"Krauči" je postao zvezda i kada je 2006. godine izveo "robot ples", koji je postao globalna senzacija, dok je humor znao i da iskaže rečima.

Na pitanje šta bi bio da nije fudbaler, Piter Krauč je rekao da bi "bio nevin"!

Gde god da je igrao Piter Krauč bio je obožavan, u Portsmutu i Stouku je biran za igrače sezone, a zanimljiv je i njegov privatni život pošto je deo detinjstva proveo u Singapuru, dok je uprkos onoj izjavi oženjen britanskim modelom Abi Klensi. 

Veliki je šaljivdžija Piter Krauč, ali izgleda da sada misli ozbiljno. Visoki engleski napadač, jedan od najduhovitijih igrača današnjice, objavio je da je završio igračku karijeru. Prema tome, od danas Kraučviše nije fudbaler, već – penzioner.

Nije da se nije naigrao do sada. Napunio je Piter 38 godina, u kojih su stali 23 godine profesionalne karijere, 12 različitih klubova, 468 utakmica, 108 golova, kao i 42 meča za reprezentaciju Engleske i 22 gola.

Podigao je Krauč i dva pehara kupova sa Liverpulom, tako da miran i spokojan odlazi u zasluženu penziju, a znajući trendove na Ostrvu, vrlo je verovatno da će uskoro postati zaštitno lice neke TV kuće kao stručni konsultant ili voditelj. Pogotovo što je reč o čoveku koji ume fenomenalno da se našali i na svoj račun.

Krauč je napisao opišrno saopštenje za javnost povodom odluke da se penzioniše, iz kojeg prenosimo deo:

„Imao sam 23 godine da se pripremim za ovaj trenutak, a sada kada je došao, shvatio sam da ništa ne može da te pripremi za to. Došlo je vreme da se predstavim kao „bivši fudbaler“, ovo neverovatno putovanje koje sam otpočeo kada sam imao 16 godina sada je završeno.

Moja ambicija je bila da igram do 40. godine, pa je sada zastrašujuće reći „povlačenje“. Čini me emotivnim, a istovremeno čini da se osećam čudno što se ne spremam za novu sezonu. Ipak, okolnosti poslednjih nekoliko sezona su učinile da shvatim da je ovo pravo stvar koju bi trebalo da uradi“, napisao je Piter Krauč.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar