Жоц ујединио Гробаре у Фенеру: Лео и званично!

Фенербахче од наредне сезоне има три француска кошаркаша у свом саставу.  Вестерман потписао за Фенер.  Још један бивши играч Партизана код Обрадовића.

Кошарка 12.07.2019 | 19:34
Жоц ујединио Гробаре у Фенеру: Лео и званично!
Сада је и званично!

Плејмејкерску улогу у Фенербахчеу у наредној сезони "обављаће" француски кошаркаш Лео Вестерман (26, 198 цм), званично је потврдио турски клуб оно што се већ неколико дана "причало" у европским круговима.

Вестерман стиже из Жалгириса за који је наступао претходне године, док ће се у Истанбулу "ујединити" са бившим саиграчем из Партизана и репрезентације Француске - Жофријем Ловерњом .

Такође, ту је још један "земљак" и новајлија - Нандо де Коло.

Вестерман је био члан Жалгириса у сезони 2016/17, потом је годину дана провео у Москви, у екипи ЦСКА, а љетос се вратио у Каунас и под вођством Шарунаса Јасикевичијуса биљежио просечно 6,4 поена и 2,8 асистенција у 27 евролигашких мечева.

У новом клубу конкуренција ће му бити Костас Слукас и Боби Диксон, а видјећемо да ли ће Жељко Обрадовић ангажовати још нека појачања пошто је било одлазака...

Има Фенербахче новог плејмејкера. Шушкало се, наговештавало, а од данас је званично: Лео Вестерман је потписао на две године са турским клубом и од јесени ће носити плаво-жути дрес.

Тиме је Фенер довео двојицу француских бекова у овом прелазном року, јер је пре неколико дана потписао Нандо де Коло, досадашњи играч ЦСКА. Ту је и њихов земљак, на позицији центра, Жофри Ловерњ.

Интересантно је да је у тим који тренира Жељко Обрадовић стигао још један бивши играч Партизана и сада су их ту тројица: поред Ловерња и Вестермана, црно-бели дрес носио је и Јан Весели.

Лео Вестерман је прошле године играјући за Жалгирис просечно бележио 6,8 поена, 3,1 асистенцију и 2,1 скок за 17 минута на утакицама Евролиге.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар