Žoc ujedinio Grobare u Feneru: Leo i zvanično!

Fenerbahče od naredne sezone ima tri francuska košarkaša u svom sastavu.  Vesterman potpisao za Fener.  Još jedan bivši igrač Partizana kod Obradovića.

Košarka 12.07.2019 | 19:34
Žoc ujedinio Grobare u Feneru: Leo i zvanično!
Sada je i zvanično!

Plejmejkersku ulogu u Fenerbahčeu u narednoj sezoni "obavljaće" francuski košarkaš Leo Vesterman (26, 198 cm), zvanično je potvrdio turski klub ono što se već nekoliko dana "pričalo" u evropskim krugovima.

Vesterman stiže iz Žalgirisa za koji je nastupao prethodne godine, dok će se u Istanbulu "ujediniti" sa bivšim saigračem iz Partizana i reprezentacije Francuske - Žofrijem Lovernjom .

Takođe, tu je još jedan "zemljak" i novajlija - Nando de Kolo.

Vesterman je bio član Žalgirisa u sezoni 2016/17, potom je godinu dana proveo u Moskvi, u ekipi CSKA, a ljetos se vratio u Kaunas i pod vođstvom Šarunasa Jasikevičijusa bilježio prosečno 6,4 poena i 2,8 asistencija u 27 evroligaških mečeva.

U novom klubu konkurencija će mu biti Kostas Slukas i Bobi Dikson, a vidjećemo da li će Željko Obradović angažovati još neka pojačanja pošto je bilo odlazaka...

Ima Fenerbahče novog plejmejkera. Šuškalo se, nagoveštavalo, a od danas je zvanično: Leo Vesterman je potpisao na dve godine sa turskim klubom i od jeseni će nositi plavo-žuti dres.

Time je Fener doveo dvojicu francuskih bekova u ovom prelaznom roku, jer je pre nekoliko dana potpisao Nando de Kolo, dosadašnji igrač CSKA. Tu je i njihov zemljak, na poziciji centra, Žofri Lovernj.

Interesantno je da je u tim koji trenira Željko Obradović stigao još jedan bivši igrač Partizana i sada su ih tu trojica: pored Lovernja i Vestermana, crno-beli dres nosio je i Jan Veseli.

Leo Vesterman je prošle godine igrajući za Žalgiris prosečno beležio 6,8 poena, 3,1 asistenciju i 2,1 skok za 17 minuta na utakicama Evrolige.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar