Јелена и Ирис привукле пажњу

Заједничке фотографије двеју девојака обучених у хрватску и српску заставу на Еxит фестивалу, изазивају одушевљење на друштвеним мрежама.

Забава 12.07.2019 | 17:02
Јелена и Ирис привукле пажњу
У питању су Јелена из Новог Сада, која је дошла обучена у мајицу са шаховницом, као и Ирис из Сплита, која је за свој фестивалски аутфит одабрала заставу Србије, саопштили су организатори фестивала.

Обе су за овај симболични чин добиле низ аплауза где год би се појавиле на Петроварадинској тврђави, а управо Еxит фестивал је раније ове године покренуо велику регионалну акцију #СХАРЕЛОВЕ, инспирисан храбрим актом Јура Зубчића из Задра који је исправио графит националне мржње у натпис који позива на љубав према комшијском народу.



Еxитова запажена друштвена кампања је за циљ имала управо ширење љубави, толеранције и одржавање добрих суседских односа, а у њој су инспирацију пронашле управо ове две девојке које су на фестивал дошле обучене у заставе суседних земаља.

Изазвале су пажњу где год су се појавиле, а, како Јелена објашњава, на ову идеју дошле су заједно. 

"Ирис и ја имамо исти став по питању тих ствари, волимо се баш због тога ко смо и сматрамо да би и остали људи требало тако да се опходе једни према другима. Зар је уопште битно ко је одакле, ко кога воли, битна је особа, а поготово ми млади треба да се ослободимо тих окова и граница" каже Јелена и открива да су се заједно изузетно провеле на фестивалу.

"Ирис је ово први фестивал и одушевљена је, притом је слушала свој омиљени бенд Тхе Цуре, мени је ово трећи Еxит и наравно провела сам се и више него прелепо, свитања уз драге људе на Данце Арени и тај диван осећај не могу тако лако да се опишу. У нашем друштву се не гледа ко је које националности, нити правимо било какве разлике по питању било чега" поручује Јелена и додаје да су тим гестом желеле да пошаљемо поруку како сви коначно треба да гледају у будућност, а не у прошлост. 

"Верујемо да не треба да осуђујемо људе на основу било које разлике! Стоп мржњи, ширимо љубав!", поручује ова разборита девојка из Новог Сада.

(Курир.рс/Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Драган Мд

12.07.2019 15:08

Нико не поздравља овај лијепи гест, брабо цуре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад висе...

13.07.2019 09:40

Једна ласта не чини прољеце

Name

Лако је у НС

12.07.2019 15:22

Било би добро када би се тако могло у Загребу, Задру, Сплиту, у Србији и Републици Српској је то уобичајени начин понашања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.07.2019 15:55

Мислим да је боље сто смо ми такви,јер ови су болесни,спаса им нема.

Name

Са стране

12.07.2019 15:53

Вала, више сам сит и ових просеравања! Свак за себе, нормално понашање, без братимљења и лажног заједништва. Не дирај ме, не дирам те - и свако своја посла да гледа. То је сасвим довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

12.07.2019 17:16

Не сећам се да сам икада такве фотографије и сцене видео било где по Хрватској или по ФБиХ. Најбоље би било свако себи, моје не дирај, звоје не дирам, јер ово лажно братство и јединство нас Срба је коштало много људских живоза, катастрофа и наше несреће и наших територија, а колико видим кошза нас и дан данас.

Name

ре Са стране и за реално

12.07.2019 17:53

Одлицни коментари дијелим васе мисљење.

Name

Ре реално

13.07.2019 05:15

Кад ћемо напокон престати да тако размишљамо?Пустимо омладину да гледа напријед. Такви као што сте ви, без обзира на националност, су главни кривци за одржавање и подстицање наше медунациналне нетрпељивости.

Name

Драшко

12.07.2019 20:05

Никад у Хрватској као туриста нисам имао проблема. Не провоцирам, не улазим у расправе, нисам у кафанама до 5 ујутру. Дођем да се одморим на Јадрану и уживам. Никад ми на граници нису гледали садржај гепека. А у братској Србији чим сав сретан угладам своју заставу - отвори гепек па детаљан преглед скоро сваки пут. Једном сам у Суботици ноћио и власник ми је рекао да више воли Шиптаре од нас из Републике Српске, јер су држављани Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

13.07.2019 20:01

Открили топлу воду, па овако је изгледао грб Краљевине Југославије.

ОДГОВОРИТЕ