Jelena i Iris privukle pažnju

Zajedničke fotografije dveju devojaka obučenih u hrvatsku i srpsku zastavu na Exit festivalu, izazivaju oduševljenje na društvenim mrežama.

Zabava 12.07.2019 | 17:02
Jelena i Iris privukle pažnju
U pitanju su Jelena iz Novog Sada, koja je došla obučena u majicu sa šahovnicom, kao i Iris iz Splita, koja je za svoj festivalski autfit odabrala zastavu Srbije, saopštili su organizatori festivala.

Obe su za ovaj simbolični čin dobile niz aplauza gde god bi se pojavile na Petrovaradinskoj tvrđavi, a upravo Exit festival je ranije ove godine pokrenuo veliku regionalnu akciju #SHARELOVE, inspirisan hrabrim aktom Jura Zubčića iz Zadra koji je ispravio grafit nacionalne mržnje u natpis koji poziva na ljubav prema komšijskom narodu.Exitova zapažena društvena kampanja je za cilj imala upravo širenje ljubavi, tolerancije i održavanje dobrih susedskih odnosa, a u njoj su inspiraciju pronašle upravo ove dve devojke koje su na festival došle obučene u zastave susednih zemalja.

Izazvale su pažnju gde god su se pojavile, a, kako Jelena objašnjava, na ovu ideju došle su zajedno. 

"Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga ko smo i smatramo da bi i ostali ljudi trebalo tako da se ophode jedni prema drugima. Zar je uopšte bitno ko je odakle, ko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo mi mladi treba da se oslobodimo tih okova i granica" kaže Jelena i otkriva da su se zajedno izuzetno provele na festivalu.

"Iris je ovo prvi festival i oduševljena je, pritom je slušala svoj omiljeni bend The Cure, meni je ovo treći Exit i naravno provela sam se i više nego prelepo, svitanja uz drage ljude na Dance Areni i taj divan osećaj ne mogu tako lako da se opišu. U našem društvu se ne gleda ko je koje nacionalnosti, niti pravimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega" poručuje Jelena i dodaje da su tim gestom želele da pošaljemo poruku kako svi konačno treba da gledaju u budućnost, a ne u prošlost. 

"Verujemo da ne treba da osuđujemo ljude na osnovu bilo koje razlike! Stop mržnji, širimo ljubav!", poručuje ova razborita devojka iz Novog Sada.

(Kurir.rs/Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dragan Md

12.07.2019 17:08

Niko ne pozdravlja ovaj lijepi gest, brabo cure!

ODGOVORITE
Name

Nikad vise...

13.07.2019 11:40

Jedna lasta ne čini proljece

Name

Lako je u NS

12.07.2019 17:22

Bilo bi dobro kada bi se tako moglo u Zagrebu, Zadru, Splitu, u Srbiji i Republici Srpskoj je to uobičajeni način ponašanja

ODGOVORITE
Name

Re

12.07.2019 17:55

Mislim da je bolje sto smo mi takvi,jer ovi su bolesni,spasa im nema.

Name

Sa strane

12.07.2019 17:53

Vala, više sam sit i ovih proseravanja! Svak za sebe, normalno ponašanje, bez bratimljenja i lažnog zajedništva. Ne diraj me, ne diram te - i svako svoja posla da gleda. To je sasvim dovoljno.

ODGOVORITE
Name

реално

12.07.2019 19:16

Не сећам се да сам икада такве фотографије и сцене видео било где по Хрватској или по ФБиХ. Најбоље би било свако себи, моје не дирај, звоје не дирам, јер ово лажно братство и јединство нас Срба је коштало много људских живоза, катастрофа и наше несреће и наших територија, а колико видим кошза нас и дан данас.

Name

re Sa strane i za realno

12.07.2019 19:53

Odlicni komentari dijelim vase misljenje.

Name

Re realno

13.07.2019 07:15

Kad ćemo napokon prestati da tako razmišljamo?Pustimo omladinu da gleda naprijed. Takvi kao što ste vi, bez obzira na nacionalnost, su glavni krivci za održavanje i podsticanje naše medunacinalne netrpeljivosti.

Name

Draško

12.07.2019 22:05

Nikad u Hrvatskoj kao turista nisam imao problema. Ne provociram, ne ulazim u rasprave, nisam u kafanama do 5 ujutru. Dođem da se odmorim na Jadranu i uživam. Nikad mi na granici nisu gledali sadržaj gepeka. A u bratskoj Srbiji čim sav sretan ugladam svoju zastavu - otvori gepek pa detaljan pregled skoro svaki put. Jednom sam u Subotici noćio i vlasnik mi je rekao da više voli Šiptare od nas iz Republike Srpske, jer su državljani Srbije.

ODGOVORITE
Name

He He

13.07.2019 22:01

Otkrili toplu vodu, pa ovako je izgledao grb Kraljevine Jugoslavije.

ODGOVORITE