КАН - Финиш борбе за титулу: Полуфинале ће играти...

Још само четири екипе су у игри.  Драма, сузе и радост: Алжир уз помоћ стативе до полуфинала! Обала Слоноваче пала са беле тачке у неизвесном четвртфиналном окршају на КАН.  Крај бајке о Мадагаскару, Тунис последњи полуфиналиста! Селекција Алана Жиреса рутински славила у четвртфиналу - 3:0.

Фудбал 12.07.2019 | 16:43
КАН - Финиш борбе за титулу: Полуфинале ће играти...
Одлучено је!

Куп Африке у Египту спреман је за завршну фазу, јер су у четвртак одигране последње две четвртфиналне утакмице. У претпоследњој је Алжир на пенале елиминисао Обалу Слоноваче, а затим је селекција са севера континента остварила убедљиву победу:

Мадагаскар - Тунис 0:3 (0:0)

Головима Ферџанија Сасија после одбитка у 52. минуту, затим ударцем Јусефа Мсакнија са ивице петерца у 60. и егзекуцијом Наима Слитија у 93. преко голмана, дефинисани су парови полуфинала Купа Африке.

Мадагаскар је у свом ПРВОМ учешћу на континенталном турниру ушао у четвртфинале.

У недељу, 14. јула, од 19 часова играће Сенегал и Тунис, а два сата касније другог финалисту даће дуел Алжира и Нигерије.

Меч за треће место заказан је за среду, 17. јул, а финале за петак у 21. Све утакмице завршнице биће одигране у Каиру.

Незапамћена драма у првом четвртфиналном окршају јучерашњег програма на Купа афрчких нација и то у дербију између Обале Слоноваче и Алжира. После 120 минута рововске борбе селекција Ђамела Белмадијабила је боља са беле тачке и тријумфом од 4:3 прошла у полуфинале континенталног шампионата у којем је чека Нигерија.

Јунак је голман Алжира М'Боли који је скинуо пенал Вилфриду Бонију у трећој серији, али је на крају тријумф Алжирцима донела статива која је зауставила ударац Сереја Дијеа у петој серији. Истина, иста та статива оживела је и наде Обале Слоноваче при покушају Белаилија, али су Алжирци на крају имали више среће.

Што се тиче регуларног тока, Алжир је на време повео, преко Софијана Фегулија већ у 20. минуту, а овај четвртфинални дуел би сигурно био одлучен да је нападач Пустињских лисица Буњеђак искористио најстрожу казну у 48. минуту и дуплирао свом тиму вођство.

Овако, Алжир је кажњен за тај промашај, а стрелац изједначујућег поготка био је нападач Астон Виле Жонатан Кођија после сјајног продора и лукавог ударца са неких 16 метара у 62. минуту.

Добар фудбал приказале су обе селекције и једни и други имали су шансе да дођу до тијумфа и пре пенал-рулета, али је на крају одлука пала ипак на најпоштенији начин.

Алжирци су у сузама радосницама дочекали крај утакмице, а играчи из Обале Слоноваче као покисли, свесни да су протраћили још једну шансу за велики резултат на важном такмичењу.

Крај бајке о Мадагаскару, Тунис последњи полуфиналиста! Селекција Алана Жиреса рутински славила у четвртфиналу - 3:0.

Селекција Туниса комплетирала је списак учесника полуфинала Купа афричких нација након рутинског тријумфа над Мадагаскаром од 3:0. Најпријатније изненађење овогодишњег континенталног шампионата у Африци није успело да приреди ново изненађење, а пад концентрације и два примљена гола за само осам минута коштали су их елиминације са првенства Црног континента.

Тунис је био бољи, а до вођства је стигао у 52. минуту помало срећно када је Фержани Саси после соло-продора шутирао, а лопта се срећно одбила од дефанзиваца Мадагаскара иза леђа голмана Адријена. Свака дилема око победника овог дуела отклоњена је само осам минута касније, када су играчи Мадагаскара погрешили, а Јусуф Масакни повисио на 2:0.

Био је то погодак који је утакмицу увео у миран финиш, а селекција Алана Жиреса награђена је за квалитетну партију коју је пружила вечерас. Тачку на рапсодију момака у белим дресовима ставио је резервиста Наим Слити у трећем минуту надокнаде.

Противник Туниса у полуфиналу биће селекција Сенегала, а тај меч је на програму у недељу 14. јула.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Среда

Сенегал - Бенин 1:0 (0:0)
/Геј 70/

Нигерија - Јужна Африка 2:1 (1:0)
/Чуквуезе 27, Трост Еконг 89 - Зунгу 71/

Четвртак

Обала Слоноваче - Алжир пеналима 3:4 (1:1, 0:1)
/Кођија 62 - Фегули 20/

Мадагаскар - Тунис 0:3 (0:0)
/Саси 52, Мсакни 60, Слити 90+3/



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар