KAN - Finiš borbe za titulu: Polufinale će igrati...

Još samo četiri ekipe su u igri.  Drama, suze i radost: Alžir uz pomoć stative do polufinala! Obala Slonovače pala sa bele tačke u neizvesnom četvrtfinalnom okršaju na KAN.  Kraj bajke o Madagaskaru, Tunis poslednji polufinalista! Selekcija Alana Žiresa rutinski slavila u četvrtfinalu - 3:0.

Fudbal 12.07.2019 | 16:43
KAN - Finiš borbe za titulu: Polufinale će igrati...
Odlučeno je!

Kup Afrike u Egiptu spreman je za završnu fazu, jer su u četvrtak odigrane poslednje dve četvrtfinalne utakmice. U pretposlednjoj je Alžir na penale eliminisao Obalu Slonovače, a zatim je selekcija sa severa kontinenta ostvarila ubedljivu pobedu:

Madagaskar - Tunis 0:3 (0:0)

Golovima Ferdžanija Sasija posle odbitka u 52. minutu, zatim udarcem Jusefa Msaknija sa ivice peterca u 60. i egzekucijom Naima Slitija u 93. preko golmana, definisani su parovi polufinala Kupa Afrike.

Madagaskar je u svom PRVOM učešću na kontinentalnom turniru ušao u četvrtfinale.

U nedelju, 14. jula, od 19 časova igraće Senegal i Tunis, a dva sata kasnije drugog finalistu daće duel Alžira i Nigerije.

Meč za treće mesto zakazan je za sredu, 17. jul, a finale za petak u 21. Sve utakmice završnice biće odigrane u Kairu.

Nezapamćena drama u prvom četvrtfinalnom okršaju jučerašnjeg programa na Kupa afrčkih nacija i to u derbiju između Obale Slonovače i Alžira. Posle 120 minuta rovovske borbe selekcija Đamela Belmadijabila je bolja sa bele tačke i trijumfom od 4:3 prošla u polufinale kontinentalnog šampionata u kojem je čeka Nigerija.

Junak je golman Alžira M'Boli koji je skinuo penal Vilfridu Boniju u trećoj seriji, ali je na kraju trijumf Alžircima donela stativa koja je zaustavila udarac Sereja Dijea u petoj seriji. Istina, ista ta stativa oživela je i nade Obale Slonovače pri pokušaju Belailija, ali su Alžirci na kraju imali više sreće.

Što se tiče regularnog toka, Alžir je na vreme poveo, preko Sofijana Fegulija već u 20. minutu, a ovaj četvrtfinalni duel bi sigurno bio odlučen da je napadač Pustinjskih lisica Bunjeđak iskoristio najstrožu kaznu u 48. minutu i duplirao svom timu vođstvo.

Ovako, Alžir je kažnjen za taj promašaj, a strelac izjednačujućeg pogotka bio je napadač Aston Vile Žonatan Kođija posle sjajnog prodora i lukavog udarca sa nekih 16 metara u 62. minutu.

Dobar fudbal prikazale su obe selekcije i jedni i drugi imali su šanse da dođu do tijumfa i pre penal-ruleta, ali je na kraju odluka pala ipak na najpošteniji način.

Alžirci su u suzama radosnicama dočekali kraj utakmice, a igrači iz Obale Slonovače kao pokisli, svesni da su protraćili još jednu šansu za veliki rezultat na važnom takmičenju.

Kraj bajke o Madagaskaru, Tunis poslednji polufinalista! Selekcija Alana Žiresa rutinski slavila u četvrtfinalu - 3:0.

Selekcija Tunisa kompletirala je spisak učesnika polufinala Kupa afričkih nacija nakon rutinskog trijumfa nad Madagaskarom od 3:0. Najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg kontinentalnog šampionata u Africi nije uspelo da priredi novo iznenađenje, a pad koncentracije i dva primljena gola za samo osam minuta koštali su ih eliminacije sa prvenstva Crnog kontinenta.

Tunis je bio bolji, a do vođstva je stigao u 52. minutu pomalo srećno kada je Feržani Sasi posle solo-prodora šutirao, a lopta se srećno odbila od defanzivaca Madagaskara iza leđa golmana Adrijena. Svaka dilema oko pobednika ovog duela otklonjena je samo osam minuta kasnije, kada su igrači Madagaskara pogrešili, a Jusuf Masakni povisio na 2:0.

Bio je to pogodak koji je utakmicu uveo u miran finiš, a selekcija Alana Žiresa nagrađena je za kvalitetnu partiju koju je pružila večeras. Tačku na rapsodiju momaka u belim dresovima stavio je rezervista Naim Sliti u trećem minutu nadoknade.

Protivnik Tunisa u polufinalu biće selekcija Senegala, a taj meč je na programu u nedelju 14. jula.

KUP AFRIČKIH NACIJA - ČETVRTFINALE

Sreda

Senegal - Benin 1:0 (0:0)
/Gej 70/

Nigerija - Južna Afrika 2:1 (1:0)
/Čukvueze 27, Trost Ekong 89 - Zungu 71/

Četvrtak

Obala Slonovače - Alžir penalima 3:4 (1:1, 0:1)
/Kođija 62 - Feguli 20/

Madagaskar - Tunis 0:3 (0:0)
/Sasi 52, Msakni 60, Sliti 90+3/



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar