Смањити порезе и доприносе

Обезбиједити прилив страних инвестиција, а уједно смањити порезе и доприносе што би помогло и домаћој привреди, кључне су поруке са данашњег састанка министра привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослава Петричевића и градоначелника Миће Мићића.

Република Српска 12.07.2019 | 16:00
Смањити порезе и доприносе
“Потребно је више радити на привлачењу страних инвеститора и на развој прерађивачке индустрије”, нагласио је министар привреде Српске. Он је навео да је на основу Закона о страним улагањима, врло реално очекивати већи прилив инвестиција из Србије.

“Разговарали смо  о капацитетима прерађивчке индустрије, која такође може бити интересантна за овакав вид улагања, јер је Семберија по томе позната. За потенцијална улагања у кондиторску и месну индустрију, заинтересовани су улагачи из Србије”, поручио је министар Петричевић.

Осим страних улагања, према мишљењу градоначелника Миће Мићића, потребно је радити  и на смањењу пореза и доприноса,  како би се релаксирао привредни амбијент. 

Мићић каже да су очекивања локалне заједнице да ресорно министарство поправи привредни амбијент и омогуће привредницима и предузетницима мање порезе и доприносе, и да буду већи подстицаји.

“Када је ријеч о Бијељини, ми смо презентовали наше позитивне примјере, а један од њих су индустријске зоне, које су спремне за инвестициона улагања” - истакао је градоначелник Мићић.

Према званичном извјештају, у Републици Српској има највише инвеститора из Аустрије, Италије, Словеније, Србије и Хрватске, а да је позитиван тренд развоја домаћег предузетништва, говоре  у прилог и подаци, по којима само у Бијељини има више од  1000 привредних друштава и скоро  2000 предузетника.



БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Јаффа

12.07.2019 15:02

Из буџета максимално да иде 30% на ухљебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали приватник

12.07.2019 15:17

Мало је накотили се.

Name

Ре Мали приватник

12.07.2019 16:17

Доста им је било, 30 година јашу по грбачи.

Name

Мазање

12.07.2019 15:39

Ови и овакви нам могу само још више смањити стандард, такође наметнути друге видове поскупљења, у смањење пореза не вјерујем, дапаче. О каквој привреди и инвестицијама причају, кад су унистили све привредне гиганте, док су радили пуним капацитетима? Ово је вријеђање поштења и основне интелигенције просјечног човјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕЛ ТОРРО

12.07.2019 15:56

ХА, ХА, ХА.... МА БИО ЈЕ ОВДЕ И ОНАЈ ВЕЛЕПРЕВАРАНТ ИЗ ВИЈЕТНАМА, ПА КАД СЕ УПОЗНАО СА ОВИМ НАШИМ ПРЕВАРАНТИМА И СЕЦИКЕСАМА НЕСТАО ЈЕ У ВИДУ МАГЛЕ !!!

Name

ЗНАЊЕ

12.07.2019 15:55

Са таквим министарством привреде, министром и савјетницима министра у индустрију Републике Српске нико неће улагати, а нећи ни наши људи, јер министар за добре пројекте нема времена ни знања. Један до скоро од водећих људи у странци из које долазе за њих каже да припадају онима који се мало разумију у свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

12.07.2019 15:59

Можда се Мићо Мићић спрема да крене путем Драгана Чавића, јер у министарству привреде и предузетништва су само "кадови" Чавићевог НДП-а. Привреда на челу са таквима може само да потпуно потоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахахаааа

12.07.2019 18:51

Дебили, ударио вам новац толико у главу да не видите да одосмо ми домаци. Како мислите да вам странац додје? Ви одавно благе везе са реалносцу немате :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

12.07.2019 22:37

Ово је прица која се годинама понавља и ниста од тога, осим јос вецих пореза.

ОДГОВОРИТЕ