Smanjiti poreze i doprinose

Obezbijediti priliv stranih investicija, a ujedno smanjiti poreze i doprinose što bi pomoglo i domaćoj privredi, ključne su poruke sa današnjeg sastanka ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića i gradonačelnika Miće Mićića.

Republika Srpska 12.07.2019 | 16:00
Smanjiti poreze i doprinose
“Potrebno je više raditi na privlačenju stranih investitora i na razvoj prerađivačke industrije”, naglasio je ministar privrede Srpske. On je naveo da je na osnovu Zakona o stranim ulaganjima, vrlo realno očekivati veći priliv investicija iz Srbije.

“Razgovarali smo  o kapacitetima prerađivčke industrije, koja takođe može biti interesantna za ovakav vid ulaganja, jer je Semberija po tome poznata. Za potencijalna ulaganja u konditorsku i mesnu industriju, zainteresovani su ulagači iz Srbije”, poručio je ministar Petričević.

Osim stranih ulaganja, prema mišljenju gradonačelnika Miće Mićića, potrebno je raditi  i na smanjenju poreza i doprinosa,  kako bi se relaksirao privredni ambijent. 

Mićić kaže da su očekivanja lokalne zajednice da resorno ministarstvo popravi privredni ambijent i omoguće privrednicima i preduzetnicima manje poreze i doprinose, i da budu veći podsticaji.

“Kada je riječ o Bijeljini, mi smo prezentovali naše pozitivne primjere, a jedan od njih su industrijske zone, koje su spremne za investiciona ulaganja” - istakao je gradonačelnik Mićić.

Prema zvaničnom izvještaju, u Republici Srpskoj ima najviše investitora iz Austrije, Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a da je pozitivan trend razvoja domaćeg preduzetništva, govore  u prilog i podaci, po kojima samo u Bijeljini ima više od  1000 privrednih društava i skoro  2000 preduzetnika.



BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Jaffa

12.07.2019 15:02

Iz budžeta maksimalno da ide 30% na uhljebe!

ODGOVORITE
Name

Mali privatnik

12.07.2019 15:17

Malo je nakotili se.

Name

Re Mali privatnik

12.07.2019 16:17

Dosta im je bilo, 30 godina jašu po grbači.

Name

Mazanje

12.07.2019 15:39

Ovi i ovakvi nam mogu samo još više smanjiti standard, takođe nametnuti druge vidove poskupljenja, u smanjenje poreza ne vjerujem, dapače. O kakvoj privredi i investicijama pričaju, kad su unistili sve privredne gigante, dok su radili punim kapacitetima? Ovo je vrijeđanje poštenja i osnovne inteligencije prosječnog čovjeka

ODGOVORITE
Name

DEL TORRO

12.07.2019 15:56

HA, HA, HA.... MA BIO JE OVDE I ONAJ VELEPREVARANT IZ VIJETNAMA, PA KAD SE UPOZNAO SA OVIM NAŠIM PREVARANTIMA I SECIKESAMA NESTAO JE U VIDU MAGLE !!!

Name

ZNANJE

12.07.2019 15:55

Sa takvim ministarstvom privrede, ministrom i savjetnicima ministra u industriju Republike Srpske niko neće ulagati, a neći ni naši ljudi, jer ministar za dobre projekte nema vremena ni znanja. Jedan do skoro od vodećih ljudi u stranci iz koje dolaze za njih kaže da pripadaju onima koji se malo razumiju u svoj posao.

ODGOVORITE
Name

ISTINA

12.07.2019 15:59

Možda se Mićo Mićić sprema da krene putem Dragana Čavića, jer u ministarstvu privrede i preduzetništva su samo "kadovi" Čavićevog NDP-a. Privreda na čelu sa takvima može samo da potpuno potone.

ODGOVORITE
Name

Ahahahaaaa

12.07.2019 18:51

Debili, udario vam novac toliko u glavu da ne vidite da odosmo mi domaci. Kako mislite da vam stranac dodje? Vi odavno blage veze sa realnoscu nemate :)

ODGOVORITE
Name

Direkt

12.07.2019 22:37

Ovo je prica koja se godinama ponavlja i nista od toga, osim jos vecih poreza.

ODGOVORITE