У пластичним врећама до школе

У селу Хуои Ха у Вијетнаму одрасли “пакују” дјецу у пластичне вреће и затим с њима пливају кроз дивљу ријеку, а све то чине како би малишани успјешно стигли у школу сваки дан.

Свијет 12.07.2019 | 12:28
У пластичним врећама до школе
Кишна сезона је повећала нивое воде и мали мостови од бамбуса више нису корисни. Рафтови који се иначе користе за прелажење ријеке нису корисни јер их брза струја може потопити.

Једина опција која је доступна сељанима јесте да препливају ријеку. Иако на овај начин ризикују свој живот, предани очеви свакодневно пребацују дјецу с једне на другу страну како би они на вријеме стигли у школу. Скидају се у шорцеве, дјеца улазе у пластичне кесе које њихови очеви затим затварају како вода не би ушла унутра, те се боре са опасним струјама.

Још је шокантније што дјеца након овога пред собом имају још пет сати путовања до школских клупа. Ово је њихова свакодневица. Нека дјеца остају у школама током цијеле седмице, а кући се враћају викендом.



(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Респект

12.07.2019 12:40

Родитељи који воле своју дјецу, постују своју фамилију ти родитељи сколују своју дјецу , они који неби да се одрекну свога комодитета и неволе искрено своју дјецу КУПЕ ИМ ДИПЛОМЕ .

ОДГОВОРИТЕ