U plastičnim vrećama do škole

U selu Huoi Ha u Vijetnamu odrasli “pakuju” djecu u plastične vreće i zatim s njima plivaju kroz divlju rijeku, a sve to čine kako bi mališani uspješno stigli u školu svaki dan.

Svijet 12.07.2019 | 12:28
U plastičnim vrećama do škole
Kišna sezona je povećala nivoe vode i mali mostovi od bambusa više nisu korisni. Raftovi koji se inače koriste za prelaženje rijeke nisu korisni jer ih brza struja može potopiti.

Jedina opcija koja je dostupna seljanima jeste da preplivaju rijeku. Iako na ovaj način rizikuju svoj život, predani očevi svakodnevno prebacuju djecu s jedne na drugu stranu kako bi oni na vrijeme stigli u školu. Skidaju se u šorceve, djeca ulaze u plastične kese koje njihovi očevi zatim zatvaraju kako voda ne bi ušla unutra, te se bore sa opasnim strujama.

Još je šokantnije što djeca nakon ovoga pred sobom imaju još pet sati putovanja do školskih klupa. Ovo je njihova svakodnevica. Neka djeca ostaju u školama tokom cijele sedmice, a kući se vraćaju vikendom.(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Respekt

12.07.2019 14:40

Roditelji koji vole svoju djecu, postuju svoju familiju ti roditelji skoluju svoju djecu , oni koji nebi da se odreknu svoga komoditeta i nevole iskreno svoju djecu KUPE IM DIPLOME .

ODGOVORITE