АБА: Имамо гаранције за "вајлд кард" Евролиге!

Потпредседник АБА лиге Домагој Чавловић изјавио је да ће њен шампион сигурно бити учесник Евролиге у сезонама 2020/21 и 2021/22, упркос генералним променама у начину на који се стиже до места у елити.

Кошарка 12.07.2019 | 08:19
АБА: Имамо гаранције за "вајлд кард" Евролиге!
Није баш тако црно како се чини на први поглед, по питању проходности из АБА лиге у Евролигу.

Штавише, није уопште црно, јер ће све бити као до сада, поручују из регионалног такмичења.

"Првак АБА лиге ће у две сезоне после наредне имати место у Евролиги", изјавио је потпредседник АБА лиге Домагој Чавловић, који је био присутан на састанку деоничара Евролигине управљачке компаније "ЕЦА", одржаном у Минхену.

Тамо је одлучено да се укину гарантована места АБА лиги, ВТБ лиги, шпанском и немачком првенству. Те четири евролигашке "визе" ће од 2020. бити претворене у три специјалне позивнице и једно додатно место за Еврокуп.

Али, еx-YУ такмичење имаће приоритет приликом доделе једног од три "вајлд карда", јер наш регион за разлику од Русије (са околним земљама), Шпаније и Немачке, нема ниједан клуб коме је учешће у Евролиги осигурано било каквим уговором.

"Према новим правилима, домаће лиге више немају директну проходност ка Евролиги, али АБА лига је добила гаранције да ће задржати место у Евролиги кроз један од три 'вајлд карда', који ће се додељивати сваке године",истакао је Чавловић.

Он је додао да је задатак свих чинилаца АБА лиге да је заједничким радом подигну на још виши ниво.

"Морамо да оправдамо поверење Евролиге и да покушамо да обезбедимо још бољи статус за наше клубове".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар