Накамура + Мијура = 93 године!

Јокохамин спој искуства и искуства! Бивши везиста Селтика се вратио у родни град.  Тандем за ГИНИСА: Играо је за Динамо Загреб. . . 1999. године! Невероватан пар легенди у фудбалском тиму у источној Азији. Заједно имају 93 године.

Фудбал 12.07.2019 | 08:00
Накамура + Мијура = 93 године!
Изгледа да у Јокохами баш много верују у народне изреке, поготово у ону да без старца нема ударца. Тако ће у наставку сезоне тандем фудбалера у овом тиму Шунсуке Накамура и Казујоши Мијура имати заједно 93 године!

Тешко да су у било којем професионалном клубу на свету заједно играла двојица старијих фудбалера. Казујоши Мијура је у Јокохаму дошао 2015. године, када је имао 48 година. Два лета касније је постао најстарији професионални фудбалер на свету који је постигао гол.

А, уговор је редовно обнављао из сезоне у сезону и данас је и даље члан друголигаша Јокохаме, у 52. години. Истина, ове сезоне је одиграо само две утакмице, на којима је с клупе ушао у игру.

Од данас његов саиграч је Шунсуке Накамура, некадашњи фудбалер Селтика и Еспањола, који је дрес Јокохаме носио од 2010. до 2016. Сада у 41. години вероватно има жеља да се у том клубу из родног града и опрости од фудбала. Осим ако не планира да јури Мијурин рекорд...

Челници клуба су одушевљени повратком креативног везисте, који је до сада носио дрес Џубило Ивате.

„Накамура ће бити наш џикер у борби за промоцију у виши ранг“, стоји поред осталог у саопштењу Јокохаме.

Дакле, имају Јапанци спој искуства и искуства. Изгледа да је тамо младост превазиђена...

Овакав тандем још није играо у професионалном фудбалу. Бар не на иоле запаженом нивоу.

Јапански фудбалски клуб Јокохама, тамошњи друголигаш, довео је у четвртак играчку легенду своје земље, Шунсукеа Накамуру (41) и упариће га следеће сезоне са староседеоцем (у најбољем смислу те речи), Казујошијем Мијуром (52)!

Наравно, и један и други су одавно оставили за собом најбоље дане. Накамура је стекао име у италијанској Ређини од 2002. до 2005, године, а потом је играо и за Селтик (до 2009), па за Еспањол (2010)...

Са друге стране, Мијура је познат на подручју бивше Југославије као некадашњи играч Динамо Загреба. За клуб са "Максимира" играо је давне 1999. године.

Мијура је заиграо сениорски фудбал чак 1986. године, када је обукао дрес бразилског Сантоса. Потом је наступао и за Палмеирас, Ђенову и низ клубова из своје земље.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар