Nakamura + Mijura = 93 godine!

Jokohamin spoj iskustva i iskustva! Bivši vezista Seltika se vratio u rodni grad.  Tandem za GINISA: Igrao je za Dinamo Zagreb. . . 1999. godine! Neverovatan par legendi u fudbalskom timu u istočnoj Aziji. Zajedno imaju 93 godine.

Fudbal 12.07.2019 | 08:00
Nakamura + Mijura = 93 godine!
Izgleda da u Jokohami baš mnogo veruju u narodne izreke, pogotovo u onu da bez starca nema udarca. Tako će u nastavku sezone tandem fudbalera u ovom timu Šunsuke Nakamura i Kazujoši Mijura imati zajedno 93 godine!

Teško da su u bilo kojem profesionalnom klubu na svetu zajedno igrala dvojica starijih fudbalera. Kazujoši Mijura je u Jokohamu došao 2015. godine, kada je imao 48 godina. Dva leta kasnije je postao najstariji profesionalni fudbaler na svetu koji je postigao gol.

A, ugovor je redovno obnavljao iz sezone u sezonu i danas je i dalje član drugoligaša Jokohame, u 52. godini. Istina, ove sezone je odigrao samo dve utakmice, na kojima je s klupe ušao u igru.

Od danas njegov saigrač je Šunsuke Nakamura, nekadašnji fudbaler Seltika i Espanjola, koji je dres Jokohame nosio od 2010. do 2016. Sada u 41. godini verovatno ima želja da se u tom klubu iz rodnog grada i oprosti od fudbala. Osim ako ne planira da juri Mijurin rekord...

Čelnici kluba su oduševljeni povratkom kreativnog veziste, koji je do sada nosio dres Džubilo Ivate.

„Nakamura će biti naš džiker u borbi za promociju u viši rang“, stoji pored ostalog u saopštenju Jokohame.

Dakle, imaju Japanci spoj iskustva i iskustva. Izgleda da je tamo mladost prevaziđena...

Ovakav tandem još nije igrao u profesionalnom fudbalu. Bar ne na iole zapaženom nivou.

Japanski fudbalski klub Jokohama, tamošnji drugoligaš, doveo je u četvrtak igračku legendu svoje zemlje, Šunsukea Nakamuru (41) i upariće ga sledeće sezone sa starosedeocem (u najboljem smislu te reči), Kazujošijem Mijurom (52)!

Naravno, i jedan i drugi su odavno ostavili za sobom najbolje dane. Nakamura je stekao ime u italijanskoj Ređini od 2002. do 2005, godine, a potom je igrao i za Seltik (do 2009), pa za Espanjol (2010)...

Sa druge strane, Mijura je poznat na području bivše Jugoslavije kao nekadašnji igrač Dinamo Zagreba. Za klub sa "Maksimira" igrao je davne 1999. godine.

Mijura je zaigrao seniorski fudbal čak 1986. godine, kada je obukao dres brazilskog Santosa. Potom je nastupao i za Palmeiras, Đenovu i niz klubova iz svoje zemlje.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar