Симона Халеп први пут у финалу Вимблдона!

Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у финале Вимблдона, први пут у каријери.  Румунка без већих проблема савладала Елину Свитолину.

Тенис 11.07.2019 | 17:11
Симона Халеп први пут у финалу Вимблдона!
Халеп је убедљиво савладала Украјинку Елину Свитолину са 6:1, 6:3 после свега 74 минута игре.

Почетак меча није најављивао овакав исход, с обзиром да су нервозне тенисерке прва два гема играле пуних 20 минута.

Међутим, чим је Халеп пробила менталну блокаду и ослободила се притиска пласмана у финале – Свитолина више није имала шансе.

Румунка је прво спасла три брејк лопте у првом гему, а потом после рововске борбе искористила своју трећу шансу и одузела одмах сервис ривалки.

Након тога је доминирала тереном, направила још два гема за освајање првог сета, након чега је други сет био само формалност.

Стрпљиво је чекала да се ривалка преда услед немоћи, те је брејком у шестом гему "преломила" меч.

Халеп у финалу чека бољу из дуела између освајачице 23 Гренд слема Серене Вилијамс и Чехиње Барборе Стрицове која у 33. години први пут игра полуфинале неког великог турнира.

Дерби девојака са Црног мора који је одлучивао о првој финалисткињи 133. издања Вимблдона припао је Симони Халеп.

Тенисерка из Констатнце је за само сат и 12 минута игре на Централном терену "Ол ингланд клуба" савладала Украјинку Елину Свитолину са 6:1 и 6:3. Румунка је од почетка до краја одиграла далеко зрелије и агресивније, док је њена супарница из Одесе дефинитивно била испод свог нивоа, изузев у првих пар гемова када се чинило да ће ова лондонска битка бити много жешћа.

Ово је Симони Халеп прво финале највећег тениског турнира на свету, а треће гренд слем у каријери, након што их је играла у Мелбурну и Паризу који је и освојила прошле године. Румунка је ове сезоне у енглеској престионици заиста импресивна и све се чини да је пред њом друга гренд слем титула у каријери.

Она ће се у суботу од 14 часова у великог финалу женског сингла састати са бољом из меча између Американке Серене Вилијамс и Черхиње Барборе Стрицове. Пласман у меч за титулу доноси 1.300 бодова и сигурних 1.175.000 фунти, а победници овогодишњег Вимблдона следује 2.000 поена и чак 2.350.000 фунти.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар