Simona Halep prvi put u finalu Vimbldona!

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale Vimbldona, prvi put u karijeri.  Rumunka bez većih problema savladala Elinu Svitolinu.

Tenis 11.07.2019 | 17:11
Simona Halep prvi put u finalu Vimbldona!
Halep je ubedljivo savladala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6:1, 6:3 posle svega 74 minuta igre.

Početak meča nije najavljivao ovakav ishod, s obzirom da su nervozne teniserke prva dva gema igrale punih 20 minuta.

Međutim, čim je Halep probila mentalnu blokadu i oslobodila se pritiska plasmana u finale – Svitolina više nije imala šanse.

Rumunka je prvo spasla tri brejk lopte u prvom gemu, a potom posle rovovske borbe iskoristila svoju treću šansu i oduzela odmah servis rivalki.

Nakon toga je dominirala terenom, napravila još dva gema za osvajanje prvog seta, nakon čega je drugi set bio samo formalnost.

Strpljivo je čekala da se rivalka preda usled nemoći, te je brejkom u šestom gemu "prelomila" meč.

Halep u finalu čeka bolju iz duela između osvajačice 23 Grend slema Serene Vilijams i Čehinje Barbore Stricove koja u 33. godini prvi put igra polufinale nekog velikog turnira.

Derbi devojaka sa Crnog mora koji je odlučivao o prvoj finalistkinji 133. izdanja Vimbldona pripao je Simoni Halep.

Teniserka iz Konstatnce je za samo sat i 12 minuta igre na Centralnom terenu "Ol ingland kluba" savladala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6:1 i 6:3. Rumunka je od početka do kraja odigrala daleko zrelije i agresivnije, dok je njena suparnica iz Odese definitivno bila ispod svog nivoa, izuzev u prvih par gemova kada se činilo da će ova londonska bitka biti mnogo žešća.

Ovo je Simoni Halep prvo finale najvećeg teniskog turnira na svetu, a treće grend slem u karijeri, nakon što ih je igrala u Melburnu i Parizu koji je i osvojila prošle godine. Rumunka je ove sezone u engleskoj prestionici zaista impresivna i sve se čini da je pred njom druga grend slem titula u karijeri.

Ona će se u subotu od 14 časova u velikog finalu ženskog singla sastati sa boljom iz meča između Amerikanke Serene Vilijams i Čerhinje Barbore Stricove. Plasman u meč za titulu donosi 1.300 bodova i sigurnih 1.175.000 funti, a pobednici ovogodišnjeg Vimbldona sleduje 2.000 poena i čak 2.350.000 funti.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar