Виландер поново очаран Новаком: Као живи зид!

Матс Виландер је променио став о Новаку Ђоковићу за 180 степени. Ево још једне његове похвалне изјаве о Броју 1 (мада и нема куд после онакве Нолетове игре). "Ако га Агут добије то ће бити ИЗНЕНАЂЕЊЕ ВЕКА", сматра Виландер.

Тенис 12.07.2019 | 10:51
Виландер поново очаран Новаком: Као живи зид!
"Новак је против Давида Гофана био као живи зид, није грешио уопште. Импресиониран сам како је окренуо меч након што је губио 4:3 у гемовима у првом сету. Био је одличан", био је коментар некадашњег тенисера, а данас стручног коментатора канала "Јуроспорт" (Еуроспорт).

Виландер каже и да је Новак послао јасну поруку свим ривалима.

"Начин на који је 'водио' меч против Гофана, поготово после тих првих седам гемова, биће велики проблем за све остале - таман мислите да сте га 'ухватили' у лошем дану, а он, одједном, као пуцкетање прстима, крене у канонаду поена. Готово увек кад је тако пронађе праву форму", додаје Виландер.

Како победити Ђоковића?

"Искрен да будем, не знам. Гледајући овај меч против Гофана, не знам. Изгледа као шампион, али још није био под највећим притиском. Можда је Гофан могао више да ризикује, то је и радио на почетку, али мислим да Новакови ривали размишљају овако: 'Па, ја ово треба да радим наредна три сата! НЕМОГУЋЕ!'", духовито је приметио Матс Виландер.

Према његовој оцени, Новакови ривали сумњају у себе, односно да могу да победе Србина и то им је највећи проблем.

"Можда смо могли да имамо добар меч Ђоковић - Роберто Баутиста Агут ако Новак буде заиста притиснут и ако изађе на терен мало уморан. Али, после овакве партије против Гофана, меча у којем је изгледао тако добро и пун самопоуздања, не верујем да се много потрошио. Агут га јесте победио два пута ове године, али на тврдој подлози. Можда би могао и на трави, али не верујем да то може да уради на централном терену Вимблдона у пет сетова. Ако би се то догодило, и гледамо Агута у полуфиналу а не Новака, онда бих то назвао ИЗНЕНАЂЕЊЕМ ВЕКА", рекао је Виландер.

Разлика између Агута и Гофана, према оцени Виландера, јесте у томе што је Шпанац побеђивао Новака, што никада не одустаје, што уме да игра на трави.

Али, додаје Виландер, Новак би могао да добије четвртфнални дуел са 90% снаге.

"Мислим да ће Новак добити у четири сета. Мислим да ће бити сличан овом против Гофана, с тим да ће се Агут добро држати 30, 45 минута, можда ће чак и бити мало бољи од Новака. Али, после четири сата дуела, нема шансе да може да буде све време бољи од Србина".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар