Vilander ponovo očaran Novakom: Kao živi zid!

Mats Vilander je promenio stav o Novaku Đokoviću za 180 stepeni. Evo još jedne njegove pohvalne izjave o Broju 1 (mada i nema kud posle onakve Noletove igre). "Ako ga Agut dobije to će biti IZNENAĐENJE VEKA", smatra Vilander.

Tenis 12.07.2019 | 10:51
Vilander ponovo očaran Novakom: Kao živi zid!
"Novak je protiv Davida Gofana bio kao živi zid, nije grešio uopšte. Impresioniran sam kako je okrenuo meč nakon što je gubio 4:3 u gemovima u prvom setu. Bio je odličan", bio je komentar nekadašnjeg tenisera, a danas stručnog komentatora kanala "Jurosport" (Eurosport).

Vilander kaže i da je Novak poslao jasnu poruku svim rivalima.

"Način na koji je 'vodio' meč protiv Gofana, pogotovo posle tih prvih sedam gemova, biće veliki problem za sve ostale - taman mislite da ste ga 'uhvatili' u lošem danu, a on, odjednom, kao pucketanje prstima, krene u kanonadu poena. Gotovo uvek kad je tako pronađe pravu formu", dodaje Vilander.

Kako pobediti Đokovića?

"Iskren da budem, ne znam. Gledajući ovaj meč protiv Gofana, ne znam. Izgleda kao šampion, ali još nije bio pod najvećim pritiskom. Možda je Gofan mogao više da rizikuje, to je i radio na početku, ali mislim da Novakovi rivali razmišljaju ovako: 'Pa, ja ovo treba da radim naredna tri sata! NEMOGUĆE!'", duhovito je primetio Mats Vilander.

Prema njegovoj oceni, Novakovi rivali sumnjaju u sebe, odnosno da mogu da pobede Srbina i to im je najveći problem.

"Možda smo mogli da imamo dobar meč Đoković - Roberto Bautista Agut ako Novak bude zaista pritisnut i ako izađe na teren malo umoran. Ali, posle ovakve partije protiv Gofana, meča u kojem je izgledao tako dobro i pun samopouzdanja, ne verujem da se mnogo potrošio. Agut ga jeste pobedio dva puta ove godine, ali na tvrdoj podlozi. Možda bi mogao i na travi, ali ne verujem da to može da uradi na centralnom terenu Vimbldona u pet setova. Ako bi se to dogodilo, i gledamo Aguta u polufinalu a ne Novaka, onda bih to nazvao IZNENAĐENJEM VEKA", rekao je Vilander.

Razlika između Aguta i Gofana, prema oceni Vilandera, jeste u tome što je Španac pobeđivao Novaka, što nikada ne odustaje, što ume da igra na travi.

Ali, dodaje Vilander, Novak bi mogao da dobije četvrtfnalni duel sa 90% snage.

"Mislim da će Novak dobiti u četiri seta. Mislim da će biti sličan ovom protiv Gofana, s tim da će se Agut dobro držati 30, 45 minuta, možda će čak i biti malo bolji od Novaka. Ali, posle četiri sata duela, nema šanse da može da bude sve vreme bolji od Srbina".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar