Званично: Из Андерлехта у Легију!

Српски репрезентативац се сели у Пољску! Након истека уговора са Андерлехтом, леви бек је променио средину и прешао у пољског гиганта.  Иван Обрадовић постао легионар.  Српски бек потписао на две плус једну годину.

Фудбал 11.07.2019 | 20:40
Званично: Из Андерлехта у Легију!
Иван Обрадовић је нови фудбалер Легије из Варшаве.

Он је јуче прошао лекарске прегледе, а данас се обавезао на верност, потврђено је на званичном сајту клуба. Леви бек репрезентације Србије је потписао уговор на две године уз могућност продужетка за још једну, а подаци о заради нису изнети у објави трансфера.

Он је у Пољску стигао из Андерлехта где је играо од 2015, а време тамо му је било поприлично турбулентно. Искусни фудбалер је пролазио пут од стартера до тога да није ни у протоколу и назад, али је углавном био важан шраф екипе. 

Њему је на крају претходне сезоне истекао уговор са највећим клубом у Белгији, па је у Легију стигао као слободан агент. Имао је мноштво понуда, углавном са југа Балканског полуострва, а његово име је повезивано и са могућим повратком у Партизан из којег се и отиснуо у интернационалне воде.

Ипак, од трансфера у Хумску ни овог лета неће бити ништа, с обзиром да је тридесетогодишњак и даље тражена роба на тржишту, а да клуб из Варшаве жели да се врати на врх у домаћем првенству и направи искорак у Европи.

Приликом потписивања уговора, Обрадовић је рекао да је увек спреман за изазове и да му је велика привилегија да буде део великог клуба као што је Легија.

"Срећан сам што сам стигао у најбољи клуб у Пољској, који је такође веома познат у европским круговима. Волим да играм у екипама које су фаворити за победу у сваком мечу, волим изазове. Освајао сам титуле са Партизаном и Андерлехтом, а сад желим то да поновим и са Легијом", рекао је српски фудбалер за клупски сајт.

После Србије, Шпаније и Белгије, на реду је – Пољска. Све је готово, Иван Обрадовић је од данас фудбалер Легије из Варшаве, у којој ће га тренирати такође бивши играч Партизана Александар Вуковић.

Обрадовић је у среду успешно прошао све лекарске прегледе, а данас је ставио потпис на уговор који гласи на две плус једну годину. Искусни леви бек дошао је у Легију као слободан играч, јер му је истекао уговор са Андерлехтом на крају прошле сезоне.

Имао је Обрадовић бројне понуде током ове летње паузе, тражили су га турски Кајзери, грчки Панатинаикос, имао је позиве и са Блиског истока, као и од Партизана, али је позив из Варшаве био привлачнији од свих осталих.

Иван Обрадовић је прошле сезоне имао променљиву епизоду у Андерлехту, најпре је био скрајнут из тима, да би се вратио у првих 11 после промене тренера. Говорило се да ће му клуб из Брисела понудити нови уговор, да би на крају, ипак, напустио љубичасте.

Искусни дефанзивац је у дугој интернационалној каријери поред Андерлехта наступао још и за белгијски Мехелен и шпанску Сарагосу, а за репрезентацију Србије је одиграо 27 утакмица и једном се уписао у стрелце.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар