Zvanično: Iz Anderlehta u Legiju!

Srpski reprezentativac se seli u Poljsku! Nakon isteka ugovora sa Anderlehtom, levi bek je promenio sredinu i prešao u poljskog giganta.  Ivan Obradović postao legionar.  Srpski bek potpisao na dve plus jednu godinu.

Fudbal 11.07.2019 | 20:40
Zvanično: Iz Anderlehta u Legiju!
Ivan Obradović je novi fudbaler Legije iz Varšave.

On je juče prošao lekarske preglede, a danas se obavezao na vernost, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba. Levi bek reprezentacije Srbije je potpisao ugovor na dve godine uz mogućnost produžetka za još jednu, a podaci o zaradi nisu izneti u objavi transfera.

On je u Poljsku stigao iz Anderlehta gde je igrao od 2015, a vreme tamo mu je bilo poprilično turbulentno. Iskusni fudbaler je prolazio put od startera do toga da nije ni u protokolu i nazad, ali je uglavnom bio važan šraf ekipe. 

Njemu je na kraju prethodne sezone istekao ugovor sa najvećim klubom u Belgiji, pa je u Legiju stigao kao slobodan agent. Imao je mnoštvo ponuda, uglavnom sa juga Balkanskog poluostrva, a njegovo ime je povezivano i sa mogućim povratkom u Partizan iz kojeg se i otisnuo u internacionalne vode.

Ipak, od transfera u Humsku ni ovog leta neće biti ništa, s obzirom da je tridesetogodišnjak i dalje tražena roba na tržištu, a da klub iz Varšave želi da se vrati na vrh u domaćem prvenstvu i napravi iskorak u Evropi.

Prilikom potpisivanja ugovora, Obradović je rekao da je uvek spreman za izazove i da mu je velika privilegija da bude deo velikog kluba kao što je Legija.

"Srećan sam što sam stigao u najbolji klub u Poljskoj, koji je takođe veoma poznat u evropskim krugovima. Volim da igram u ekipama koje su favoriti za pobedu u svakom meču, volim izazove. Osvajao sam titule sa Partizanom i Anderlehtom, a sad želim to da ponovim i sa Legijom", rekao je srpski fudbaler za klupski sajt.

Posle Srbije, Španije i Belgije, na redu je – Poljska. Sve je gotovo, Ivan Obradović je od danas fudbaler Legije iz Varšave, u kojoj će ga trenirati takođe bivši igrač Partizana Aleksandar Vuković.

Obradović je u sredu uspešno prošao sve lekarske preglede, a danas je stavio potpis na ugovor koji glasi na dve plus jednu godinu. Iskusni levi bek došao je u Legiju kao slobodan igrač, jer mu je istekao ugovor sa Anderlehtom na kraju prošle sezone.

Imao je Obradović brojne ponude tokom ove letnje pauze, tražili su ga turski Kajzeri, grčki Panatinaikos, imao je pozive i sa Bliskog istoka, kao i od Partizana, ali je poziv iz Varšave bio privlačniji od svih ostalih.

Ivan Obradović je prošle sezone imao promenljivu epizodu u Anderlehtu, najpre je bio skrajnut iz tima, da bi se vratio u prvih 11 posle promene trenera. Govorilo se da će mu klub iz Brisela ponuditi novi ugovor, da bi na kraju, ipak, napustio ljubičaste.

Iskusni defanzivac je u dugoj internacionalnoj karijeri pored Anderlehta nastupao još i za belgijski Mehelen i špansku Saragosu, a za reprezentaciju Srbije je odigrao 27 utakmica i jednom se upisao u strelce.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar