Савићевић о Аркану: Смејао сам се кад сам га видео!

Легендарни фудбалер Црвене звезде Дејан Савићевић присетио се дана када је упознао некадашњег вожу навијача Црвене звезде Жељка Ражнатовића-Аркана, који је потом био командант српских паравојних формација у рату у Еx-Yу.

Фудбал 11.07.2019 | 20:02
Савићевић о Аркану: Смејао сам се кад сам га видео!
Председник Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ) Дејан Савићевић и некада важан фактор у походу Црвене звезде на титулу првака Европе 1991. године у интервјуу "Недељнику" присетио се и дана када је упознао Аркана, који је својевремено био вођа навијача Црвене звезде и који је и "крстио" групу именом "Делије".

Савићевић је рекао да је Аркан имао велику улогу на тадашњој северној трибини, на којој се окупљају присталице црвено-белих и организовано навијају. Аркан је имао велику улогу у политичким дешавањима у Србији у то време под режимом Слободана Милошевића.

"Он је преузео навијаче. И његови први 'Тигрови' били су сачињени од навијача. Зашто се то десило да баш он преузме, то не знам. Али јесте био главни међу навијачима. Ја сам њега упознао игром случаја 1985. Те године када смо играли у Глазгову против Ренџерса у Купу шампиона, отишли смо дан раније. Кад на дан утакмице ја не могу да верујем - долази он са групом навијача. Црвена капа, шушкавац црвени преко тренерке и онај његов ролекс од двеста-триста хиљада марака. Ја кажем: 'Жељко, одакле овамо, прошпијаће те неко'. Каже он: 'Неће нико'", присетио се Савићевић у интервјуу "Недељнику".

Савићевић се присетио и других детаља и сцене са Арканом:

"Како сам био мало повређен, а победили смо прву 3:0, изашао сам на полувремену. И видим га са полицијацима испод трибине. Ја умирем од смеха, он мења капе са њима, сликају се... Мало, помало, седе човек у другом полувремену на клупу. Био је продоран. Знао је то да искористи. И на крају се вратио он, али, рекох, где да долази овамо. Није то Европа, то је острво, а треба утећи са острва. Да је Француска, Белгија, па може се утећи, а где ћеш овде, све вода око тебе. После је почео рат и познат је тај део његове животне приче...", рекао је Савићевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар