Savićević o Arkanu: Smejao sam se kad sam ga video!

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević prisetio se dana kada je upoznao nekadašnjeg vožu navijača Crvene zvezde Željka Ražnatovića-Arkana, koji je potom bio komandant srpskih paravojnih formacija u ratu u Ex-Yu.

Fudbal 11.07.2019 | 20:02
Savićević o Arkanu: Smejao sam se kad sam ga video!
Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević i nekada važan faktor u pohodu Crvene zvezde na titulu prvaka Evrope 1991. godine u intervjuu "Nedeljniku" prisetio se i dana kada je upoznao Arkana, koji je svojevremeno bio vođa navijača Crvene zvezde i koji je i "krstio" grupu imenom "Delije".

Savićević je rekao da je Arkan imao veliku ulogu na tadašnjoj severnoj tribini, na kojoj se okupljaju pristalice crveno-belih i organizovano navijaju. Arkan je imao veliku ulogu u političkim dešavanjima u Srbiji u to vreme pod režimom Slobodana Miloševića.

"On je preuzeo navijače. I njegovi prvi 'Tigrovi' bili su sačinjeni od navijača. Zašto se to desilo da baš on preuzme, to ne znam. Ali jeste bio glavni među navijačima. Ja sam njega upoznao igrom slučaja 1985. Te godine kada smo igrali u Glazgovu protiv Rendžersa u Kupu šampiona, otišli smo dan ranije. Kad na dan utakmice ja ne mogu da verujem - dolazi on sa grupom navijača. Crvena kapa, šuškavac crveni preko trenerke i onaj njegov roleks od dvesta-trista hiljada maraka. Ja kažem: 'Željko, odakle ovamo, prošpijaće te neko'. Kaže on: 'Neće niko'", prisetio se Savićević u intervjuu "Nedeljniku".

Savićević se prisetio i drugih detalja i scene sa Arkanom:

"Kako sam bio malo povređen, a pobedili smo prvu 3:0, izašao sam na poluvremenu. I vidim ga sa policijacima ispod tribine. Ja umirem od smeha, on menja kape sa njima, slikaju se... Malo, pomalo, sede čovek u drugom poluvremenu na klupu. Bio je prodoran. Znao je to da iskoristi. I na kraju se vratio on, ali, rekoh, gde da dolazi ovamo. Nije to Evropa, to je ostrvo, a treba uteći sa ostrva. Da je Francuska, Belgija, pa može se uteći, a gde ćeš ovde, sve voda oko tebe. Posle je počeo rat i poznat je taj deo njegove životne priče...", rekao je Savićević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar