Нема котизације 105.000 €, ''Змајеви'' сигурни за ЕП-у!

Члан Управног одбора Рукометног савеза Босне и Херцеговине Војислав Рађа потврдио је за МОНДО да не постоји котизација за учешће на Европском првенству 2020. године у износу од 105. 000 евра и да су "змајеви" сигурни учесници такмичења.

Остали спортови 12.07.2019 | 08:57
Нема котизације 105.000 €, ''Змајеви'' сигурни за ЕП-у!
Поједини медији у Босни и Херцеговини објавили су изјаве предсједника Рукометног савеза Федерације БиХ Дарија Пушића да постоји опасност да "змајеви" неће учествовати на Европском првенству уколико не уплате котизацију ЕХФ-у у износу од 105.000 евра, које не могу да уплате због блокираног рачуна.

Међутим, члан ИО РС БиХ Војислав Рађа демантовао је те тврдње и истакао да ће изабраници Билала Шумана сигурно учествовати на завршници првенства Европе у јануару 2020. године.

"Човјек се 'налупетао' неосновано нити знам како је добио ту информацију. То је пуштено у јавност и не знам одаклу му то. С Пушићем нисам никад о томе причао, а велико је питање да ли је уопште то човјек и рекао", изјавио је Рађа на почетку разговора за наш портал.

Појаснио је потом да не постоји никаква котизација за учешће на ЕП 2020. године.

"Плаћена је пријава за такмичење у износу од 2.750 евра и то је једина котизација која се плаћа до краја квалификационог циклуса. У зависности од резултата такмичења и маркетиншких обавеза према ЕХФ-у, ми имамо и приходе по три, четири хиљаде евра по утакмици у квалификацијама. У посљедњих неколико мјесеци смо добили негдје око 12-13 хиљада евра од ЕХФ. То што је речено о наводних 105.000 евра, које треба ми да платимо, су дезинформације од стране људи који нису у току нити познају проблематику".

Према његовим ријечима, комплетна репрезентација БиХ неће морати да плати нити једну једину марку током првенства.

"БиХ ће путовати у Норвешку и имаћемо експедицију од 24 члана потпуно бесплатно јер трошкове сноси земља домаћин. То није случај кад су у питању млађе селекције, али јесте тако кад је у питању А репрезентације. Ако будемо имали више чланова од 24, онда по сваком члану доплаћујемо по 350 евра". 

Рађа је додао да је ЕХФ озбиљна организација која не би себи допустила да направи жријебање екипа прије сто одсто чисте ситуације. "Змајеви" нису имали много среће јер ће играти против шестоструких свјетских, троструких европских и двоструких олимпијских шампиона - Француске, Норвешке и Португала.

"Зашто би нас ЕХФ жријебао за наступ на шампионату Европе да постоји и најмања сумња да ћемо бити учесници? То они сигурно не би себи дозволили да постоји нека котизација. Вјероватно би неког обавезали да нас информише о томе прије самог жријеба. То би било баш неозбиљно и неодговорно", закључио је Рађа.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар