Nema kotizacije 105.000 €, ''Zmajevi'' sigurni za EP-u!

Član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Vojislav Rađa potvrdio je za MONDO da ne postoji kotizacija za učešće na Evropskom prvenstvu 2020. godine u iznosu od 105. 000 evra i da su "zmajevi" sigurni učesnici takmičenja.

Ostali sportovi 12.07.2019 | 08:57
Nema kotizacije 105.000 €, ''Zmajevi'' sigurni za EP-u!
Pojedini mediji u Bosni i Hercegovini objavili su izjave predsjednika Rukometnog saveza Federacije BiH Darija Pušića da postoji opasnost da "zmajevi" neće učestvovati na Evropskom prvenstvu ukoliko ne uplate kotizaciju EHF-u u iznosu od 105.000 evra, koje ne mogu da uplate zbog blokiranog računa.

Međutim, član IO RS BiH Vojislav Rađa demantovao je te tvrdnje i istakao da će izabranici Bilala Šumana sigurno učestvovati na završnici prvenstva Evrope u januaru 2020. godine.

"Čovjek se 'nalupetao' neosnovano niti znam kako je dobio tu informaciju. To je pušteno u javnost i ne znam odaklu mu to. S Pušićem nisam nikad o tome pričao, a veliko je pitanje da li je uopšte to čovjek i rekao", izjavio je Rađa na početku razgovora za naš portal.

Pojasnio je potom da ne postoji nikakva kotizacija za učešće na EP 2020. godine.

"Plaćena je prijava za takmičenje u iznosu od 2.750 evra i to je jedina kotizacija koja se plaća do kraja kvalifikacionog ciklusa. U zavisnosti od rezultata takmičenja i marketinških obaveza prema EHF-u, mi imamo i prihode po tri, četiri hiljade evra po utakmici u kvalifikacijama. U posljednjih nekoliko mjeseci smo dobili negdje oko 12-13 hiljada evra od EHF. To što je rečeno o navodnih 105.000 evra, koje treba mi da platimo, su dezinformacije od strane ljudi koji nisu u toku niti poznaju problematiku".

Prema njegovim riječima, kompletna reprezentacija BiH neće morati da plati niti jednu jedinu marku tokom prvenstva.

"BiH će putovati u Norvešku i imaćemo ekspediciju od 24 člana potpuno besplatno jer troškove snosi zemlja domaćin. To nije slučaj kad su u pitanju mlađe selekcije, ali jeste tako kad je u pitanju A reprezentacije. Ako budemo imali više članova od 24, onda po svakom članu doplaćujemo po 350 evra". 

Rađa je dodao da je EHF ozbiljna organizacija koja ne bi sebi dopustila da napravi žrijebanje ekipa prije sto odsto čiste situacije. "Zmajevi" nisu imali mnogo sreće jer će igrati protiv šestostrukih svjetskih, trostrukih evropskih i dvostrukih olimpijskih šampiona - Francuske, Norveške i Portugala.

"Zašto bi nas EHF žrijebao za nastup na šampionatu Evrope da postoji i najmanja sumnja da ćemo biti učesnici? To oni sigurno ne bi sebi dozvolili da postoji neka kotizacija. Vjerovatno bi nekog obavezali da nas informiše o tome prije samog žrijeba. To bi bilo baš neozbiljno i neodgovorno", zaključio je Rađa.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar