Србија уважава рад Трифуновића

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић разговарао је данас са професором Факултета за безбедност у Београду Дарком Трифуновићем кога је престижни кинески Универзитет ФУДАН именовао у научно звање у рангу ванредног професора.

Србија 11.07.2019 | 12:36
Србија уважава рад Трифуновића
Међу наведеним разлозима за именовање проф. др Дарка Трифуновића за вишег научног сарадника Универзитета ФУДАН су предавања, радови, али и неколико регистрованих патената из поља безбедности. Пре Трифуновића нико од професора и научника са простора југоистока Европе није пријавио иновације, односно патенате из поља наука безбедности.

Министар Шарчевић оценио је да научници из Србије и професори имају значајне резултате широм света, али да је потребно додатно подстаћи научнике из области друштвено хуманистичких наука.

Осим тога, Трифуновић је и на Шангајској академији друштвених наука изабран за координатора за југоисток Европе за Иницијативу Кина + 17.

Ово не посматрам само као мој успех…Желим да подстакнем и друге колеге са друштвено хуманистичких наука, посебно млађе да пишу радове у часописима СЦИ (СЦИ) и ССЦИ (ССЦИ) листе, остварују међународну сарадњу и раде на мултидисциплинарности, казао је Трифуновић.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пеперминт

11.07.2019 11:06

Је ли овај Трифуновиц стварно професор или није? Недавно су га прозивали за лазно представљање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

11.07.2019 15:34

Нек показе јавно диплому

Name

Ратко

11.07.2019 11:19

'ОВАЈ'Господин Трифуновиц је итекакав Професор,а прије свега Велики Патриота и добар цовјек.Све цеститке за успијех у раду и промоцију српског имена у свијету Професоре.Имао сам цаст упознати тог харизматицног цовјека.Велицина знања и уједно једноставност коју као цовјек посједује цине га посебним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

11.07.2019 12:34

Замислите,Додик месар,а овај цовјек од Свијета признат,као проф, факултета,Додик на црној листи,за кога глупи гласају,за пиво, толико и вриједе

Name

сесто цуло

11.07.2019 13:21

Пратим га надајуци се да је другацуји..естрада ипак..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тома

14.07.2019 07:53

Тврдим да апсолутно нецемо ниста изгубити ако овај Трифуновиц трајно оде у Кину.Кајав он.Није овим добио код мене ни најмањи могуци поен.

ОДГОВОРИТЕ