Srbija uvažava rad Trifunovića

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević razgovarao je danas sa profesorom Fakulteta za bezbednost u Beogradu Darkom Trifunovićem koga je prestižni kineski Univerzitet FUDAN imenovao u naučno zvanje u rangu vanrednog profesora.

Srbija 11.07.2019 | 12:36
Srbija uvažava rad Trifunovića
Među navedenim razlozima za imenovanje prof. dr Darka Trifunovića za višeg naučnog saradnika Univerziteta FUDAN su predavanja, radovi, ali i nekoliko registrovanih patenata iz polja bezbednosti. Pre Trifunovića niko od profesora i naučnika sa prostora jugoistoka Evrope nije prijavio inovacije, odnosno patenate iz polja nauka bezbednosti.

Ministar Šarčević ocenio je da naučnici iz Srbije i profesori imaju značajne rezultate širom sveta, ali da je potrebno dodatno podstaći naučnike iz oblasti društveno humanističkih nauka.

Osim toga, Trifunović je i na Šangajskoj akademiji društvenih nauka izabran za koordinatora za jugoistok Evrope za Inicijativu Кina + 17.

Ovo ne posmatram samo kao moj uspeh…Želim da podstaknem i druge kolege sa društveno humanističkih nauka, posebno mlađe da pišu radove u časopisima SCI (SCI) i SSCI (SSCI) liste, ostvaruju međunarodnu saradnju i rade na multidisciplinarnosti, kazao je Trifunović.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pepermint

11.07.2019 11:06

Je li ovaj Trifunovic stvarno profesor ili nije? Nedavno su ga prozivali za lazno predstavljanje.

ODGOVORITE
Name

007

11.07.2019 15:34

Nek pokaze javno diplomu

Name

Ratko

11.07.2019 11:19

'OVAJ'Gospodin Trifunovic je itekakav Profesor,a prije svega Veliki Patriota i dobar covjek.Sve cestitke za uspijeh u radu i promociju srpskog imena u svijetu Profesore.Imao sam cast upoznati tog harizmaticnog covjeka.Velicina znanja i ujedno jednostavnost koju kao covjek posjeduje cine ga posebnim.

ODGOVORITE
Name

Austrija

11.07.2019 12:34

Zamislite,Dodik mesar,a ovaj covjek od Svijeta priznat,kao prof, fakulteta,Dodik na crnoj listi,za koga glupi glasaju,za pivo, toliko i vrijede

Name

sesto culo

11.07.2019 13:21

Pratim ga nadajuci se da je drugacuji..estrada ipak..

ODGOVORITE
Name

Toma

14.07.2019 07:53

Tvrdim da apsolutno necemo nista izgubiti ako ovaj Trifunovic trajno ode u Kinu.Kajav on.Nije ovim dobio kod mene ni najmanji moguci poen.

ODGOVORITE