Ђоковић о "стењању"...

Не знам, можда је то део мог стила.  Најбољи тенисер света Новак Ђоковић се суочио са несвакидашњим питањем после меча четвртфинала Вимблдона против Давида Гофана.

Тенис 11.07.2019 | 14:39
Ђоковић о "стењању"...
Неколико пута током меча, Новак је гласно узвикнуо после добијених поена, а на питање новинара да ли је тиме желео “да вокализује своје ударце”, јер је одмах после подигао ниво игре, Новак се насмешио.

“Интересантно, нисам то приметио. Не знам, можда је то менталне природе, исто као и физичке. Ако се не осећате добро на терену, ако не почнете добро, онда сте у дефанзиви јер онда ваш ривал осећа да има шансу да диктира игру са основне линије. Он је био ближи линији, ја удаљенији. Диктирао је ритам. Изгубљен сервис ми је на неки начин помогао јер сам после тога почео да играм слободније и да више нападам. Вероватно је то био случај. Да ли стењање помаже, не знам, нема неког посебног правила. Можда данас јесте. Не знам. Понекад помаже, понекад не. Можда је то део мог стила”, додао је Ђоковић.

Први тенисер света је причао и томе да ли зна све тајне игре на трави. На констатацију новинара да је тешко играти боље од овога, рекао је:

“Хвала, узећу то као комплимент. Покушавам увек да будем позитиван кад је реч о мојој игри, али истовремено знам да има још птостора да напредујем. Поједини ударци, као сервис, слајс, можда бих још могао да њима да радим. Увек има ствари које могу да се унапреде. Нисам самокритичан. То је само здрав начин размишљања за спортисту који стреми бољем”.

На крају, открио је и који део дана воли највише на Вимблдону, када каже највише ужива у предивним цветним декорима који су свуда около.

“Цвеће је прелепо. Волим тај део дана када публике још нема, тада можеш да се слободно крећеш свуда као играч. Тада приметиш колико уствари напора улажу људи из организације у то да учине овај можда и најчувенији тениски клуб на свету још лепшим”, закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар