Đoković o "stenjanju"...

Ne znam, možda je to deo mog stila.  Najbolji teniser sveta Novak Đoković se suočio sa nesvakidašnjim pitanjem posle meča četvrtfinala Vimbldona protiv Davida Gofana.

Tenis 11.07.2019 | 14:39
Đoković o "stenjanju"...
Nekoliko puta tokom meča, Novak je glasno uzviknuo posle dobijenih poena, a na pitanje novinara da li je time želeo “da vokalizuje svoje udarce”, jer je odmah posle podigao nivo igre, Novak se nasmešio.

“Interesantno, nisam to primetio. Ne znam, možda je to mentalne prirode, isto kao i fizičke. Ako se ne osećate dobro na terenu, ako ne počnete dobro, onda ste u defanzivi jer onda vaš rival oseća da ima šansu da diktira igru sa osnovne linije. On je bio bliži liniji, ja udaljeniji. Diktirao je ritam. Izgubljen servis mi je na neki način pomogao jer sam posle toga počeo da igram slobodnije i da više napadam. Verovatno je to bio slučaj. Da li stenjanje pomaže, ne znam, nema nekog posebnog pravila. Možda danas jeste. Ne znam. Ponekad pomaže, ponekad ne. Možda je to deo mog stila”, dodao je Đoković.

Prvi teniser sveta je pričao i tome da li zna sve tajne igre na travi. Na konstataciju novinara da je teško igrati bolje od ovoga, rekao je:

“Hvala, uzeću to kao kompliment. Pokušavam uvek da budem pozitivan kad je reč o mojoj igri, ali istovremeno znam da ima još ptostora da napredujem. Pojedini udarci, kao servis, slajs, možda bih još mogao da njima da radim. Uvek ima stvari koje mogu da se unaprede. Nisam samokritičan. To je samo zdrav način razmišljanja za sportistu koji stremi boljem”.

Na kraju, otkrio je i koji deo dana voli najviše na Vimbldonu, kada kaže najviše uživa u predivnim cvetnim dekorima koji su svuda okolo.

“Cveće je prelepo. Volim taj deo dana kada publike još nema, tada možeš da se slobodno krećeš svuda kao igrač. Tada primetiš koliko ustvari napora ulažu ljudi iz organizacije u to da učine ovaj možda i najčuveniji teniski klub na svetu još lepšim”, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar