Нико неће на клупу Њукасла!

Нико не жели на клупу Њукасла, чак ни бивши тренер! Бивши селектор Енглеске Сем Олердајс рекао је да је одбио шансу да постане тренер Њукасла, пренели су британски медији.  Биг Сем одбио Њукасл! Олардајс се не враћа тамо одакле је отишао.

Фудбал 11.07.2019 | 14:20
Нико неће на клупу Њукасла!
Олердајс је предводио Њукасл 2007/2008, а медији су спекулисали да је један од кандидата за клупу црно-белих, након што је Рафаел Бенитес крајем јуна напустио клуб.

"Био сам поласкан што сам узет у разматрање али, има та једна ствар – никада се не враћај. Нисам ни дошао до такве врсте разговора, али то није за мене. Љубазно сам одбио", рекао је Олердајс за Токспорт.

Олердајс је рекао да није разговарао са власником Њукасла Мајком Ешлијем. 

"Мој менаџер ме је контактирао, размислио сам, брзо сагледао ситуацију и љубазно се захвалио. То није за мене. Можда, да је први пут, улетео бих у то. Ценим понуду, али био сам изненађен – нисам радио целе сезоне", навео је "Биг Сем".

Пре Олердајса, понуду Њукасла је одбио Стивен Џерард, а спекулисало се и о Жозеу Мурињу.

Скај је пренео да је тренер Шефилд Венздеја Стив Брус озбиљан кандидат за новог тренера Њукасла.

Једном је Сем Олардајс био на клупи Њукасла и изгледа да му је то довољно за овај живот. Тражиле су Свраке новог менаџера после одласка Рафе Бенитеза, пут је их навео на Биг Сема, али он им се захвалио на понуди.

Један од најпознатијих енглеских менаџера, који је слободан од 2018. године, када је раздужио опрему у Евертону, чак иако нема посао, није желео да се прихвати рада у Њукаслу.

„Колико год да поштујем навијаче Њукасла и Мајка (Ешлија, власника), није то за мене. Учтиво сам им рекао „не“ и наставио даље. Био сам почаствован што су се сетили мене, али никада се не враћам тамо где сам већ радио“, објаснио је Олардајс.

Да раније није радио на Сент Џејмс Парку...

„Одмах бих скочио од одушевљења и прихватио посао. Морам да признам да сам био изненађен што су ме звали, ипак нисам радио током целе прошле сезоне“.

Нови менаџер Њукасла биће готово сигурно Стив Брус.

„Сигуран сам да ће ускочити моментално, само ако добије званичну понуду. Мислим да је његов сан да води клуб из његовог родног града“, истакао је Олардајс.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар