Niko neće na klupu Njukasla!

Niko ne želi na klupu Njukasla, čak ni bivši trener! Bivši selektor Engleske Sem Olerdajs rekao je da je odbio šansu da postane trener Njukasla, preneli su britanski mediji.  Big Sem odbio Njukasl! Olardajs se ne vraća tamo odakle je otišao.

Fudbal 11.07.2019 | 14:20
Niko neće na klupu Njukasla!
Olerdajs je predvodio Njukasl 2007/2008, a mediji su spekulisali da je jedan od kandidata za klupu crno-belih, nakon što je Rafael Benites krajem juna napustio klub.

"Bio sam polaskan što sam uzet u razmatranje ali, ima ta jedna stvar – nikada se ne vraćaj. Nisam ni došao do takve vrste razgovora, ali to nije za mene. Ljubazno sam odbio", rekao je Olerdajs za Toksport.

Olerdajs je rekao da nije razgovarao sa vlasnikom Njukasla Majkom Ešlijem. 

"Moj menadžer me je kontaktirao, razmislio sam, brzo sagledao situaciju i ljubazno se zahvalio. To nije za mene. Možda, da je prvi put, uleteo bih u to. Cenim ponudu, ali bio sam iznenađen – nisam radio cele sezone", naveo je "Big Sem".

Pre Olerdajsa, ponudu Njukasla je odbio Stiven Džerard, a spekulisalo se i o Žozeu Murinju.

Skaj je preneo da je trener Šefild Venzdeja Stiv Brus ozbiljan kandidat za novog trenera Njukasla.

Jednom je Sem Olardajs bio na klupi Njukasla i izgleda da mu je to dovoljno za ovaj život. Tražile su Svrake novog menadžera posle odlaska Rafe Beniteza, put je ih naveo na Big Sema, ali on im se zahvalio na ponudi.

Jedan od najpoznatijih engleskih menadžera, koji je slobodan od 2018. godine, kada je razdužio opremu u Evertonu, čak iako nema posao, nije želeo da se prihvati rada u Njukaslu.

„Koliko god da poštujem navijače Njukasla i Majka (Ešlija, vlasnika), nije to za mene. Učtivo sam im rekao „ne“ i nastavio dalje. Bio sam počastvovan što su se setili mene, ali nikada se ne vraćam tamo gde sam već radio“, objasnio je Olardajs.

Da ranije nije radio na Sent Džejms Parku...

„Odmah bih skočio od oduševljenja i prihvatio posao. Moram da priznam da sam bio iznenađen što su me zvali, ipak nisam radio tokom cele prošle sezone“.

Novi menadžer Njukasla biće gotovo sigurno Stiv Brus.

„Siguran sam da će uskočiti momentalno, samo ako dobije zvaničnu ponudu. Mislim da je njegov san da vodi klub iz njegovog rodnog grada“, istakao je Olardajs.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar