Дејо опет ''ударио'' по Терзићу!

Савићевић: Терзић је звао Иванића, он је последњи човек који је то требало да уради Црној Гори! Председник ФСЦГ није заборавио дешавања са утакмице против репрезентације са Косова и Метохије.

Фудбал 11.07.2019 | 13:42
Дејо опет ''ударио'' по Терзићу!
Сваке приче три дана доста. Па се тако у Србији већ заборавило на немила дешавања уочи утакмице Црне Горе са репрезентацијом са Косова и Метохије. Али председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић још није забораво како су тадашњи селектор Љубиша Тумбаковић, у међувремену именован за кормилара Орлова, те фудбалери Црвене звезде Филип Стојковић и Мирко Иванић у последњем часу одбили да играју против у Србији непризнате државе.

Савићевић се у интервјуу за Недељник још једном осврнуо на догађаје уочи те фамозне утакмице, јер, признаје, све то га још тишти и не да му мира. Поготово што се до тог меча чинило да је Црна Гора на добром путу да направи стабилну селекцију и да појури место на Европском првенству.

Љубиша Тумбаковић је на именовању за селектора Србије рекао да је на последњем састанку са Дејаном Савићевићем било тешких речи, што први човек црногорског фудбала демантује.

"Тешких речи није било, не би то било добро по њега. Ја сам избегавао било какве тешке речи, јер знам докле би ме то довело. Бежао сам од било каквих дискусија са њим, јер поознајем себе. На том састанку се скоро заплакао. “Ја сам вас издао”, тога се добро сећам. “Не знам како сам дошао од собе до сале за састанке”. И тих речи се добро сећам. Рекао је и да 'ово нису фудбалске теме'. И онда се мало повратио", рекао је Савићевић.

Након тога више није могло назад.

"После састанка сам дошао и саопштио му нашу одлуку, мада је он већ на интернету прочитао вест а је смењен. Рекао сам му да је то моје и мишљење чланова Извршног одбора, да је требало да води репрезентацију. Поседео је још десетак, 15 минута, покупио се и отишао. Избегавао сам да ми он објашњава било шта".

Савићевић је посебно нагласио да не верује да је Тумбаковић све то урадио са предумишљајем, да би постао селектор Србије. И сигуран је да у целом овом случају ФСС није учествовао.

"Не, не верујем (да је било смишљено). Заиста не. Али када се отворила могућност, онда му је узвраћена услуга. Неће ваљда неко да помисли да је Тумбаковић постао тренер у Црној Гори... А Фудбалски савез Србије нема везе с овим. Не бих волео да неко помисли да је ФСС учествовао у свему томе. Они су имали своје муке после дебакла у Украјини. Не кривим их што су узели Тумбу".

Још жешћи конфликт Дејан Савићевић је имао у данима после меча са селекцијом с Косова са Звезданом Терзићем, генералним директором Црвене звезде. Ту су пале баш тешке речи.

"Било их је преко штампе. Нисам га звао. Први човек из Србије који се јавио да нема везе са овим био је он. Нико се није јавио, ето, само он, да каже да нема везе и да њега играчи нита нису питали. А, јесте се мешао. Какав је то начин да кажеш да ниси, а звао си играче, преносио поруке, слао поруке... И звао је Тумбаковића. И рекао му да не треба да игра Иванић, јер су велика средства уложена у његово довођење и како не би било добро, јер навијачи неће дозволити да потом игра за Звезду".

И још једна оштра порука Савићевића за Терзића.

"Звао је Иванића, а колико сам схватио, није у некој доброј комуникацији са Стојковићем. Барем тада није био, не знам да ли су поправили односе. И после је пребацио причу на то да сам ја против Срба. Шаље људима поруке да мрзим Србе. Али, само да не буде у заблуди да је неко у Црној Гори поверовао у то.  И што се тиче фудбалских људи и ових до којих је њему стало и његовог пријатеља код којег иде уз скуте. Да не мисли да је њега убедио... Знаће он на кога мислим".

Утисак је да Савићевић после свега најмање замера Иванићу и Стојковићу, иако је цела "афера" настала због њих.

"Они су били у највећем проблему, њих двојица. После утакмице са Чешком требало је да се врате у Београд и да се јаве на припреме. Вероватно да би имали проблема са навијачима у сваком смислу, па и физичком".

А, на питање да ли је после свега, после транспараната уперених против њега које су подизале "делије" и даље навијач Црвене звезде, Савићевић је одговорио у свом стилу:

"Најбоље да нисам (смех)".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар