Dejo opet ''udario'' po Terziću!

Savićević: Terzić je zvao Ivanića, on je poslednji čovek koji je to trebalo da uradi Crnoj Gori! Predsednik FSCG nije zaboravio dešavanja sa utakmice protiv reprezentacije sa Kosova i Metohije.

Fudbal 11.07.2019 | 13:42
Dejo opet ''udario'' po Terziću!
Svake priče tri dana dosta. Pa se tako u Srbiji već zaboravilo na nemila dešavanja uoči utakmice Crne Gore sa reprezentacijom sa Kosova i Metohije. Ali predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević još nije zaboravo kako su tadašnji selektor Ljubiša Tumbaković, u međuvremenu imenovan za kormilara Orlova, te fudbaleri Crvene zvezde Filip Stojković i Mirko Ivanić u poslednjem času odbili da igraju protiv u Srbiji nepriznate države.

Savićević se u intervjuu za Nedeljnik još jednom osvrnuo na događaje uoči te famozne utakmice, jer, priznaje, sve to ga još tišti i ne da mu mira. Pogotovo što se do tog meča činilo da je Crna Gora na dobrom putu da napravi stabilnu selekciju i da pojuri mesto na Evropskom prvenstvu.

Ljubiša Tumbaković je na imenovanju za selektora Srbije rekao da je na poslednjem sastanku sa Dejanom Savićevićem bilo teških reči, što prvi čovek crnogorskog fudbala demantuje.

"Teških reči nije bilo, ne bi to bilo dobro po njega. Ja sam izbegavao bilo kakve teške reči, jer znam dokle bi me to dovelo. Bežao sam od bilo kakvih diskusija sa njim, jer pooznajem sebe. Na tom sastanku se skoro zaplakao. “Ja sam vas izdao”, toga se dobro sećam. “Ne znam kako sam došao od sobe do sale za sastanke”. I tih reči se dobro sećam. Rekao je i da 'ovo nisu fudbalske teme'. I onda se malo povratio", rekao je Savićević.

Nakon toga više nije moglo nazad.

"Posle sastanka sam došao i saopštio mu našu odluku, mada je on već na internetu pročitao vest a je smenjen. Rekao sam mu da je to moje i mišljenje članova Izvršnog odbora, da je trebalo da vodi reprezentaciju. Posedeo je još desetak, 15 minuta, pokupio se i otišao. Izbegavao sam da mi on objašnjava bilo šta".

Savićević je posebno naglasio da ne veruje da je Tumbaković sve to uradio sa predumišljajem, da bi postao selektor Srbije. I siguran je da u celom ovom slučaju FSS nije učestvovao.

"Ne, ne verujem (da je bilo smišljeno). Zaista ne. Ali kada se otvorila mogućnost, onda mu je uzvraćena usluga. Neće valjda neko da pomisli da je Tumbaković postao trener u Crnoj Gori... A Fudbalski savez Srbije nema veze s ovim. Ne bih voleo da neko pomisli da je FSS učestvovao u svemu tome. Oni su imali svoje muke posle debakla u Ukrajini. Ne krivim ih što su uzeli Tumbu".

Još žešći konflikt Dejan Savićević je imao u danima posle meča sa selekcijom s Kosova sa Zvezdanom Terzićem, generalnim direktorom Crvene zvezde. Tu su pale baš teške reči.

"Bilo ih je preko štampe. Nisam ga zvao. Prvi čovek iz Srbije koji se javio da nema veze sa ovim bio je on. Niko se nije javio, eto, samo on, da kaže da nema veze i da njega igrači nita nisu pitali. A, jeste se mešao. Kakav je to način da kažeš da nisi, a zvao si igrače, prenosio poruke, slao poruke... I zvao je Tumbakovića. I rekao mu da ne treba da igra Ivanić, jer su velika sredstva uložena u njegovo dovođenje i kako ne bi bilo dobro, jer navijači neće dozvoliti da potom igra za Zvezdu".

I još jedna oštra poruka Savićevića za Terzića.

"Zvao je Ivanića, a koliko sam shvatio, nije u nekoj dobroj komunikaciji sa Stojkovićem. Barem tada nije bio, ne znam da li su popravili odnose. I posle je prebacio priču na to da sam ja protiv Srba. Šalje ljudima poruke da mrzim Srbe. Ali, samo da ne bude u zabludi da je neko u Crnoj Gori poverovao u to.  I što se tiče fudbalskih ljudi i ovih do kojih je njemu stalo i njegovog prijatelja kod kojeg ide uz skute. Da ne misli da je njega ubedio... Znaće on na koga mislim".

Utisak je da Savićević posle svega najmanje zamera Ivaniću i Stojkoviću, iako je cela "afera" nastala zbog njih.

"Oni su bili u najvećem problemu, njih dvojica. Posle utakmice sa Češkom trebalo je da se vrate u Beograd i da se jave na pripreme. Verovatno da bi imali problema sa navijačima u svakom smislu, pa i fizičkom".

A, na pitanje da li je posle svega, posle transparanata uperenih protiv njega koje su podizale "delije" i dalje navijač Crvene zvezde, Savićević je odgovorio u svom stilu:

"Najbolje da nisam (smeh)".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar