Сестра Ким Џонг Уна све моћнија

Млађа сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, Ким Јо Џонг добија све већу моћ у земљи, тврди јужнокорејска обавештајна агенција.

Свијет 11.07.2019 | 08:05
Сестра Ким Џонг Уна све моћнија
Ким Јо Џонг тренутно обавља посао директора севернокорејског Секретаријата за пропаганду и агитацију, а могла би да постане моћна готово као неки високи помоћници Ким Џонг Уна, преноси амерички портал УПИ.

Како се наводи, она се држала по страни након што други самит САД и Северне Кореје одржан у фебруару није дао жељене резултате, а све више присутнија у јавности постала је након изненадног сусрета Кима и америчког председника Доналда Трампа у Демилитаризованој зони између две Кореје.

Портал наводи да би она могла да уђе у 10 најмоћнијих људи у тој земљи, о чему годори податак да је пре два дана, на обележавању 25 годишњице смрти оснивача Ким Ил Сунга била међу 10 функционера којима је Ким био окружен.

Ким Јо Џонг је седела четири места од брата, а према тврдњама јужнокорејских обавештајаца, њена моћ расте.

"Судећи по фотографијама она има ранг као председник Народне Скупштине Чое Рјонг Хае и потпредседник владајуће Корејске народне партије Ру Су Јонг", рекао је председник јужнокорејског скупштинског обавештајног Одбора Ли Хје Хун који информације добија од обавештајних служби.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар