Sestra Kim Džong Una sve moćnija

Mlađa sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obaveštajna agencija.

Svijet 11.07.2019 | 08:05
Sestra Kim Džong Una sve moćnija
Kim Jo Džong trenutno obavlja posao direktora severnokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, a mogla bi da postane moćna gotovo kao neki visoki pomoćnici Kim Džong Una, prenosi američki portal UPI.

Kako se navodi, ona se držala po strani nakon što drugi samit SAD i Severne Koreje održan u februaru nije dao željene rezultate, a sve više prisutnija u javnosti postala je nakon iznenadnog susreta Kima i američkog predsednika Donalda Trampa u Demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Portal navodi da bi ona mogla da uđe u 10 najmoćnijih ljudi u toj zemlji, o čemu godori podatak da je pre dva dana, na obeležavanju 25 godišnjice smrti osnivača Kim Il Sunga bila među 10 funkcionera kojima je Kim bio okružen.

Kim Jo Džong je sedela četiri mesta od brata, a prema tvrdnjama južnokorejskih obaveštajaca, njena moć raste.

"Sudeći po fotografijama ona ima rang kao predsednik Narodne Skupštine Čoe Rjong Hae i potpredsednik vladajuće Korejske narodne partije Ru Su Jong", rekao je predsednik južnokorejskog skupštinskog obaveštajnog Odbora Li Hje Hun koji informacije dobija od obaveštajnih službi.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar