На Халкидикију повријеђени Срби

Најмање шест особа, међу којима двоје деце, погинуло је, а више од 100 повређено у снажном невремену које је погодило грчко полуострво Халкидики, популарно међу туристима. Међу жртвама нема туриста из Србије. На Халкидикију проглашена ванредна ситуација.

Свијет 11.07.2019 | 10:03
На Халкидикију повријеђени Срби
Како наводи грчка полиција, двоје старијих туриста из Чешке страдало је у камп приколици, жена и осмогодишњи дечак из Румуније погинули су када се срушио кров у ресторану у Неа Плаји, а дечак и мушкарац из Русије страдали су када се срушило дрво у близини хотела у Потидеи.

Позивајући се на информације из болнице у Неа Мудањи, српски туристи су лакше повређени и примљени су у болницу у Неа Мудањи. У ту болницу примљено је још 80 туриста других националности.


 
Невреме праћено јаким ветром и кишом, за које кажу да је највеће у протеклих неколико деценија, синоћ је захватило Халкидики.

Власти су прогласиле ванредну ситуацију на Халкидикију, а олуја је протутњала Неос Мармарасом, Пефкохоријем, Калитеом, Никитијем.

Водена бујица носила је дрвеће, а у мору се могу видети сунцобрани и лежаљке из барова. У Потидеи је дошло и до мањег урагана.

Ветар је био толико јак да је избио улазна врата на познатом хотелу "Мелитон" у Порто Карасу.


 
Српски туристи који летују у овом региону су на друштвеним мрежама пренели фотографије и видео записе. Многи нису могли да се јаве родбини и пријатељима јер нема ни струје, ни интернета, а и фиксна телефонија је у прекиду.


Саобраћај је отежан и на путу између Неос Мармараса и Порто Караса. На многим локалним путевима отежан је саобраћај због палог дрвећа.



Током јутра се над Халкидикијем разведрило, мада према информацијама Грчког метеоролошког завода и за данас је најављено невреме, али слабијег интензитата.



Овакво невреме није уобичајено у Грчкој где су лета углавном топла и сува, а метеоролози описују ове временске услове као екстремно необичне.

(РТС/Прва)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

11.07.2019 08:31

Жао ми је сиротиње!

ОДГОВОРИТЕ