Na Halkidikiju povrijeđeni Srbi

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, poginulo je, a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularno među turistima. Među žrtvama nema turista iz Srbije. Na Halkidikiju proglašena vanredna situacija.

Svijet 11.07.2019 | 10:03
Na Halkidikiju povrijeđeni Srbi
Kako navodi grčka policija, dvoje starijih turista iz Češke stradalo je u kamp prikolici, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije poginuli su kada se srušio krov u restoranu u Nea Plaji, a dečak i muškarac iz Rusije stradali su kada se srušilo drvo u blizini hotela u Potidei.

Pozivajući se na informacije iz bolnice u Nea Mudanji, srpski turisti su lakše povređeni i primljeni su u bolnicu u Nea Mudanji. U tu bolnicu primljeno je još 80 turista drugih nacionalnosti.


 
Nevreme praćeno jakim vetrom i kišom, za koje kažu da je najveće u proteklih nekoliko decenija, sinoć je zahvatilo Halkidiki.

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a oluja je protutnjala Neos Marmarasom, Pefkohorijem, Kaliteom, Nikitijem.

Vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova. U Potidei je došlo i do manjeg uragana.

Vetar je bio toliko jak da je izbio ulazna vrata na poznatom hotelu "Meliton" u Porto Karasu.


 
Srpski turisti koji letuju u ovom regionu su na društvenim mrežama preneli fotografije i video zapise. Mnogi nisu mogli da se jave rodbini i prijateljima jer nema ni struje, ni interneta, a i fiksna telefonija je u prekidu.


Saobraćaj je otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa. Na mnogim lokalnim putevima otežan je saobraćaj zbog palog drveća.Tokom jutra se nad Halkidikijem razvedrilo, mada prema informacijama Grčkog meteorološkog zavoda i za danas je najavljeno nevreme, ali slabijeg intenzitata.Ovakvo nevreme nije uobičajeno u Grčkoj gde su leta uglavnom topla i suva, a meteorolozi opisuju ove vremenske uslove kao ekstremno neobične.

(RTS/Prva)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

11.07.2019 10:31

Žao mi je sirotinje!

ODGOVORITE