Погађао је "са паркинга", а у НБА му је било досадно!

Мирза Телетовић каже да је борба за трофеје оно што много недостаје када играч из јаког европског тима оде преко Атлантика. "Све више и више играча ће се враћати".

Кошарка 11.07.2019 | 13:23
Погађао је "са паркинга", а у НБА му је било досадно!
Мирза Телетовић се прошле јесени званично опростио од кошарке, као можда и најбољи европски шутер 21. века међу високим играчима.

Елитни део своје каријере провео је у Басконији (тада Таукерамици), Бруклин Нетсима и Финикс Сансима, да би 2016. после преласка у Милвоки Баксе полако почео да се "гаси".

Актуелни председник Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине осврнуо се на играчке дане у интервјуу за "Радио Виторија", у граду где је играо од 2006. до 2012.

"НБА је најбоља лига на свету, у којој играш против најбољих играча и имаш прилику да те тренирају легенде. Али, интимно, много боље сам се осећао док сам играо у Шпанији и у Евролиги", изјавио је Телетовић, а пренео "Јурохупс".

"У НБА ми је било баш досадно. Ако у то време ниси играо за Голден Стејт или Кливленд, који су се једини борили за титулу, шта си тражио тамо? У Виторији смо се увек такмичили за нешто - Суперкуп, Куп краља, Фајнал фор Евролиге... У Америци, ни за шта".



Телетовић је са Таукерамиком два пута освојио АЦБ лигу, био је и МВП завршног турнира Купа краља.

Он је поздравио одлуку Николе Миротића да после истека уговора са Њу Орлеанс Пеликансима потпише за Барселону.

"Све више и више играча ће се враћати. Не разумем младе играче који одлазе тамо, а знају да ће прве три сезоне провести на клупи или у развојној лиги", рекао је Телетовић, вероватно имајући на уму првенствено Џанана Мусу, најталентованијег играча БиХ.

Што се тиче Евролиге "некад и сад", мисли да је раније било "тврђе".

"На гостовању Олимпијакосу штитило нас је 250 полицајаца".



Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бонд

11.07.2019 12:37

Легенда од цовека

ОДГОВОРИТЕ
Name

НеЗнамБас

11.07.2019 13:10

Све сто је рекао тацно, осим овог за врацање у Еуро Лиге. Људи иду гдје су боље плацени. Мада је и ту у праву ево Миротиц се вратио у Спану, а сигурно је у НБА могао добити висе. Али и троскови зивота у Америци су нупоредиво веци него у Европи. Порези на плате, сваки играц мора бити осигуран а то осигурање коста пуно висе негу у Еуро.

ОДГОВОРИТЕ