Pogađao je "sa parkinga", a u NBA mu je bilo dosadno!

Mirza Teletović kaže da je borba za trofeje ono što mnogo nedostaje kada igrač iz jakog evropskog tima ode preko Atlantika. "Sve više i više igrača će se vraćati".

Košarka 11.07.2019 | 13:23
Pogađao je "sa parkinga", a u NBA mu je bilo dosadno!
Mirza Teletović se prošle jeseni zvanično oprostio od košarke, kao možda i najbolji evropski šuter 21. veka među visokim igračima.

Elitni deo svoje karijere proveo je u Baskoniji (tada Taukeramici), Bruklin Netsima i Finiks Sansima, da bi 2016. posle prelaska u Milvoki Bakse polako počeo da se "gasi".

Aktuelni predsednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine osvrnuo se na igračke dane u intervjuu za "Radio Vitorija", u gradu gde je igrao od 2006. do 2012.

"NBA je najbolja liga na svetu, u kojoj igraš protiv najboljih igrača i imaš priliku da te treniraju legende. Ali, intimno, mnogo bolje sam se osećao dok sam igrao u Španiji i u Evroligi", izjavio je Teletović, a preneo "Jurohups".

"U NBA mi je bilo baš dosadno. Ako u to vreme nisi igrao za Golden Stejt ili Klivlend, koji su se jedini borili za titulu, šta si tražio tamo? U Vitoriji smo se uvek takmičili za nešto - Superkup, Kup kralja, Fajnal for Evrolige... U Americi, ni za šta".



Teletović je sa Taukeramikom dva puta osvojio ACB ligu, bio je i MVP završnog turnira Kupa kralja.

On je pozdravio odluku Nikole Mirotića da posle isteka ugovora sa Nju Orleans Pelikansima potpiše za Barselonu.

"Sve više i više igrača će se vraćati. Ne razumem mlade igrače koji odlaze tamo, a znaju da će prve tri sezone provesti na klupi ili u razvojnoj ligi", rekao je Teletović, verovatno imajući na umu prvenstveno Džanana Musu, najtalentovanijeg igrača BiH.

Što se tiče Evrolige "nekad i sad", misli da je ranije bilo "tvrđe".

"Na gostovanju Olimpijakosu štitilo nas je 250 policajaca".



Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bond

11.07.2019 12:37

Legenda od coveka

ODGOVORITE
Name

NeZnamBas

11.07.2019 13:10

Sve sto je rekao tacno, osim ovog za vracanje u Euro Lige. Ljudi idu gdje su bolje placeni. Mada je i tu u pravu evo Mirotic se vratio u Spanu, a sigurno je u NBA mogao dobiti vise. Ali i troskovi zivota u Americi su nuporedivo veci nego u Evropi. Porezi na plate, svaki igrac mora biti osiguran a to osiguranje kosta puno vise negu u Euro.

ODGOVORITE