КАН: Голман "убио" Јужну Африку, Нигерија у 1/2-финалу!

"Супер орлови" поклон голом у 89. минуту ушли међу четири најбоље селекције Купа Африке 2019. године.  Шта уради црни голмане? Вилијамс закопао Бафану Бафану у 89. минуту! Нигеријци срећно до полуфинала Купа афричких нација поготком у самој завршници.

Фудбал 10.07.2019 | 23:27
КАН: Голман "убио" Јужну Африку, Нигерија у 1/2-финалу!
Репрезентација Нигерије други је полуфиналиста Купа Африке, после Сенегала који је у среду поподне савладао Бенин, али можда и платио велику цену том успеху.

"Супер орлови" у Каиру су савладали Јужну Африку резултатом 2:1 (1:0).

Одлучујући гол је минут пре краја дао штопер Вилијам Трост Еконг.

Голман Ронвен Вилијамс је после корнера истрчао на петерац и пробао да избоксује лопту, али је "промашио све" и она је буквално пала на ногу Трост Еконгу, који из такве позиције није могао да промаши.

Нигерија је повела преко Самуела Чуквуезеа у 27. минуту, а изједначио је Бонгани Зунгу у 71, након што је ВАР потврдио да се није налазио у офсајд позицији.

На крају, ипак, веома несрећна елиминација екипе која је у претходној рунди била боља од домаћина, Египта.

Док Сенегал у полуфиналу чека Мадагаскар или Тунис, Нигеријци ће на Обалу Слоноваче или Алжир, до сада најимпресивнији тим на турниру.

Преостала два четвртфинала на програму су у четвртак, полуфинала у недељу, а финале тек у петак, 19. јула.

Више среће него памети имали су фудбалери Нигерије у другом четвртфиналном окршају ове вечери на Купа афричких нација. Мораће Супер Орлови да часте голмана Јужне Африке Ронвена Вилијамса који им је невероватним киксом у 89. минуту омогућио да тријумфују са 2:1 и пласирају се у завршницу континеталног шампионата.

Почетничка грешка голмана Бафана Бафане дуго ће се памтити и препричавати и после овог турнира јер је срушила сан о пласману Јужне Африке у полуфинале.

Играо се 89. минут, корнер је извео Мозес Сајмон, а чувар мреже Јужне Африке у покушају да избоксује промашио читав фудбал руком. Лопта је пала пред дефанзивца Удинезеа Виљама Трост Еконга који није погрешио и премијерним поготком на КАН омогућио велико славље навијачима Нигерије.

Тај гол је уједно и била награда Нигеријцима за исказану упорност. Можда је сурово према самом голману Јужне Африке, али слекција немачког тренера Жернота Рора била је боља у већем делу утакмице. На време су повели, такође срећно пошто је из два или три покушаја и одбитака Чуквуезе ипак погодио мрежу у 27. минуту.

Ипак, Јужна Африка која је заиграла ангажованије у наставку, успела је да узврати и преко Зунгуа у 71. изједначи резултат. Постојала је дилема да ли је било офсајда или не, али је ВАР на крају праведно пресудио и омогућио изједначење Јужноафиканцима.

И деловало је да је то све од узбуђења за регуларних 90 минута посебно јер су и једни и други тешко долазили до прилика. А онда у 89. минуту потпуни шок на стадиону у Каиру, велики кикс голмана Јужне Африке и славље играча из Нигерије који су се четврти пут у историји домогли полуфинала КАН.

Тамо их чека бољи из дуела између Обале Слоноваче и Алжира. Дерби је загарантован.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Среда

Сенегал - Бенин 1:0 (0:0)
/Геј 70/

Нигерија - Јужна Африка 2:1 (1:0)
/Чуквуезе 27, Трост Еконг 89 - Зунгу 71/



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар