KAN: Golman "ubio" Južnu Afriku, Nigerija u 1/2-finalu!

"Super orlovi" poklon golom u 89. minutu ušli među četiri najbolje selekcije Kupa Afrike 2019. godine.  Šta uradi crni golmane? Vilijams zakopao Bafanu Bafanu u 89. minutu! Nigerijci srećno do polufinala Kupa afričkih nacija pogotkom u samoj završnici.

Fudbal 10.07.2019 | 23:27
KAN: Golman "ubio" Južnu Afriku, Nigerija u 1/2-finalu!
Reprezentacija Nigerije drugi je polufinalista Kupa Afrike, posle Senegala koji je u sredu popodne savladao Benin, ali možda i platio veliku cenu tom uspehu.

"Super orlovi" u Kairu su savladali Južnu Afriku rezultatom 2:1 (1:0).

Odlučujući gol je minut pre kraja dao štoper Vilijam Trost Ekong.

Golman Ronven Vilijams je posle kornera istrčao na peterac i probao da izboksuje loptu, ali je "promašio sve" i ona je bukvalno pala na nogu Trost Ekongu, koji iz takve pozicije nije mogao da promaši.

Nigerija je povela preko Samuela Čukvuezea u 27. minutu, a izjednačio je Bongani Zungu u 71, nakon što je VAR potvrdio da se nije nalazio u ofsajd poziciji.

Na kraju, ipak, veoma nesrećna eliminacija ekipe koja je u prethodnoj rundi bila bolja od domaćina, Egipta.

Dok Senegal u polufinalu čeka Madagaskar ili Tunis, Nigerijci će na Obalu Slonovače ili Alžir, do sada najimpresivniji tim na turniru.

Preostala dva četvrtfinala na programu su u četvrtak, polufinala u nedelju, a finale tek u petak, 19. jula.

Više sreće nego pameti imali su fudbaleri Nigerije u drugom četvrtfinalnom okršaju ove večeri na Kupa afričkih nacija. Moraće Super Orlovi da časte golmana Južne Afrike Ronvena Vilijamsa koji im je neverovatnim kiksom u 89. minutu omogućio da trijumfuju sa 2:1 i plasiraju se u završnicu kontinetalnog šampionata.

Početnička greška golmana Bafana Bafane dugo će se pamtiti i prepričavati i posle ovog turnira jer je srušila san o plasmanu Južne Afrike u polufinale.

Igrao se 89. minut, korner je izveo Mozes Sajmon, a čuvar mreže Južne Afrike u pokušaju da izboksuje promašio čitav fudbal rukom. Lopta je pala pred defanzivca Udinezea Viljama Trost Ekonga koji nije pogrešio i premijernim pogotkom na KAN omogućio veliko slavlje navijačima Nigerije.

Taj gol je ujedno i bila nagrada Nigerijcima za iskazanu upornost. Možda je surovo prema samom golmanu Južne Afrike, ali slekcija nemačkog trenera Žernota Rora bila je bolja u većem delu utakmice. Na vreme su poveli, takođe srećno pošto je iz dva ili tri pokušaja i odbitaka Čukvueze ipak pogodio mrežu u 27. minutu.

Ipak, Južna Afrika koja je zaigrala angažovanije u nastavku, uspela je da uzvrati i preko Zungua u 71. izjednači rezultat. Postojala je dilema da li je bilo ofsajda ili ne, ali je VAR na kraju pravedno presudio i omogućio izjednačenje Južnoafikancima.

I delovalo je da je to sve od uzbuđenja za regularnih 90 minuta posebno jer su i jedni i drugi teško dolazili do prilika. A onda u 89. minutu potpuni šok na stadionu u Kairu, veliki kiks golmana Južne Afrike i slavlje igrača iz Nigerije koji su se četvrti put u istoriji domogli polufinala KAN.

Tamo ih čeka bolji iz duela između Obale Slonovače i Alžira. Derbi je zagarantovan.

KUP AFRIČKIH NACIJA - ČETVRTFINALE

Sreda

Senegal - Benin 1:0 (0:0)
/Gej 70/

Nigerija - Južna Afrika 2:1 (1:0)
/Čukvueze 27, Trost Ekong 89 - Zungu 71/



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar