Тест: Садик, сад се покажи!

Партизан у Клагенфурту игра најтежи тест меч током припремног периода, против Бордоа (18 часова).

Фудбал 10.07.2019 | 15:36
Тест: Садик, сад се покажи!
Још само десет дана остало је до почетка сезоне и гостовања Парног ваљка у Инђији. Тим је делимично формиран, стигла су шесторица новајлија, очекује се долазак још бар два странца у везном реду, можда и трећег, у нападу, а тек кад се процес реконструкције приведе крају моћи ће конкретније да се суди о дометима црно-белих.

Дотад, остаје им да са расположивим снагама покушају да „ухвате“ ритам и што спремнији дочекају старт новог првенства, убрзо и квалификација за Лигу Европе. А после тестова са Будућности на Златибору (0:1), Звијездом 05 у Угљевику (2:0), Белтинцима (6:0) и Олимпијом у Словенији (0:1), данас се привремено селе у Аустрију, где ће им у Клагенфурту ривал бити Бордо (18 часова). Поименце, најтежа провера овог лета и шанса да се примете неке законитости у игри Партизана.

Судар са екипом Паула Созе требало би, пре свега, да покаже колико у овом тренутку може Умар Садик. Нигеријац је против Олимпије добио шансу у другом делу, демонстрирао дуг корак и брзину, као и способност грађења лопте, али у Партизану очекују више. Чак новајлију из Роме не посматрају искључиво као голгетера, већ офанзивца чије би кретње требало да отворе простор саиграчима из другог плана, пре свега Зорану Тошићу и Сејдуби Суми. Ако успут затресе мрежу, то ће му се рачунати као бонус.

Садик у овом тренутку нема снаге за више од 45, максимално 60 минута, међутим, биће интересантно видети га у улози првог нападача и какве идеје шеф стручног штаба Саво Милошевић има са њим. На пример, на прекиду, где би могао висином од 192 центиметра да дође до изражаја. Поготово што је противник, по квалитету, сличан, можда чак и изнад потенцијалих ривала у елиминационим фазама до групне фазе Лиге Европе.

Тренинзи и пријатељске утакмице показали су да, кад би данас почела сезона, офанзивну тројку Партизана, иза Садика, чинили би Тошић, Сума и Ивановић, баш као и против Олимпије, док ће у односу на сусрет са Љубљанчанима тренер направити још само једну измену у стартних 11 и шансу, уз Страхињу Павловића, дати јунаку финала Купа Бојану Остојићу. На центру игралишта је закуцан тандем Шћекић-Здјелар, на гол-црти капитен Владимир Стојковић и то је, бар тако делује, најбоље што црно-бели у овом тренутку имају. Док не дође још неки странац, способан да даје голове или асистира, чему се и сами играчи надају.

Ни овај пут, Рикардо Гомеш неће играти. Центарфор са Зеленортских Острва ионако данима само тренира и чека миг да се пресели у арпаски свет. Телом је у Партизану, духом, очигледно већ у Емиратима.

Партизан би данас требало да заигра у следећем саставу: Стојковић – Н. Р. Милетић, Остојић, С. Павлович, Урошевић – Шћекић, Здјелар – Тошић, Сума, Ивановић – Садик.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар