Test: Sadik, sad se pokaži!

Partizan u Klagenfurtu igra najteži test meč tokom pripremnog perioda, protiv Bordoa (18 časova).

Fudbal 10.07.2019 | 15:36
Test: Sadik, sad se pokaži!
Još samo deset dana ostalo je do početka sezone i gostovanja Parnog valjka u Inđiji. Tim je delimično formiran, stigla su šestorica novajlija, očekuje se dolazak još bar dva stranca u veznom redu, možda i trećeg, u napadu, a tek kad se proces rekonstrukcije privede kraju moći će konkretnije da se sudi o dometima crno-belih.

Dotad, ostaje im da sa raspoloživim snagama pokušaju da „uhvate“ ritam i što spremniji dočekaju start novog prvenstva, ubrzo i kvalifikacija za Ligu Evrope. A posle testova sa Budućnosti na Zlatiboru (0:1), Zvijezdom 05 u Ugljeviku (2:0), Beltincima (6:0) i Olimpijom u Sloveniji (0:1), danas se privremeno sele u Austriju, gde će im u Klagenfurtu rival biti Bordo (18 časova). Poimence, najteža provera ovog leta i šansa da se primete neke zakonitosti u igri Partizana.

Sudar sa ekipom Paula Soze trebalo bi, pre svega, da pokaže koliko u ovom trenutku može Umar Sadik. Nigerijac je protiv Olimpije dobio šansu u drugom delu, demonstrirao dug korak i brzinu, kao i sposobnost građenja lopte, ali u Partizanu očekuju više. Čak novajliju iz Rome ne posmatraju isključivo kao golgetera, već ofanzivca čije bi kretnje trebalo da otvore prostor saigračima iz drugog plana, pre svega Zoranu Tošiću i Sejdubi Sumi. Ako usput zatrese mrežu, to će mu se računati kao bonus.

Sadik u ovom trenutku nema snage za više od 45, maksimalno 60 minuta, međutim, biće interesantno videti ga u ulozi prvog napadača i kakve ideje šef stručnog štaba Savo Milošević ima sa njim. Na primer, na prekidu, gde bi mogao visinom od 192 centimetra da dođe do izražaja. Pogotovo što je protivnik, po kvalitetu, sličan, možda čak i iznad potencijalih rivala u eliminacionim fazama do grupne faze Lige Evrope.

Treninzi i prijateljske utakmice pokazali su da, kad bi danas počela sezona, ofanzivnu trojku Partizana, iza Sadika, činili bi Tošić, Suma i Ivanović, baš kao i protiv Olimpije, dok će u odnosu na susret sa Ljubljančanima trener napraviti još samo jednu izmenu u startnih 11 i šansu, uz Strahinju Pavlovića, dati junaku finala Kupa Bojanu Ostojiću. Na centru igrališta je zakucan tandem Šćekić-Zdjelar, na gol-crti kapiten Vladimir Stojković i to je, bar tako deluje, najbolje što crno-beli u ovom trenutku imaju. Dok ne dođe još neki stranac, sposoban da daje golove ili asistira, čemu se i sami igrači nadaju.

Ni ovaj put, Rikardo Gomeš neće igrati. Centarfor sa Zelenortskih Ostrva ionako danima samo trenira i čeka mig da se preseli u arpaski svet. Telom je u Partizanu, duhom, očigledno već u Emiratima.

Partizan bi danas trebalo da zaigra u sledećem sastavu: Stojković – N. R. Miletić, Ostojić, S. Pavlovič, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Tošić, Suma, Ivanović – Sadik.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FK Partizan

Komentari / 0

Ostavite komentar