Хотел у стилу Харија Потера

Уколико сте велики љубитељ франшизе о свијету чаробњака, те желите посјетити град у којем је она написана, спакујте кофере и запутите се у Единбург. Овај шкотски град је богат различитим садржајима, а преноћити можете у јединственом Хогвортс хотелу.

Занимљивости 10.07.2019 | 13:52
Хотел у стилу Харија Потера
Мјесто гдје књиге книжевнице Џ.К.Роулинг оживљавају налази се у Единбургу и сређено је тако да у потпуности наликује Хогвортсовским просторијама. Главна просторија је уређена у стилу куће Грифиндор, те су зидови облијепљени аутентичним тапетама, а са плафона висе “лебдеће” свијеће.

Ово одмаралиште има неколико специјалних предмета који су припадали ауторки франшизе, а које ће фанови имати прилику користити приликом боравка. Једна од тих ствари је и сто који је Роулинг користила приликом писања књига.

Интересантно је да је овај стан уредила велика обожаватељка овог филма, те је све предмете мјесецима прикупљала на аукцијама. Она се зове Ју Гао, а себе сматра “суперфаном” Харија Потера. 



– Пропутовала сам много земаља и успут скупљала ситнице које се сада налазе у овом стану. Ту су неке ствари које нећете моћи наћи нигдје друго – казала је Гао.

Ноћење у овом стану коштаће вас 192 долара, а потребно је резервисати мјесто раније јер је потражња за овим преноћиштем велика.

клиx.ба/лифестyле

Коментари / 0

Оставите коментар