Hotel u stilu Harija Potera

Ukoliko ste veliki ljubitelj franšize o svijetu čarobnjaka, te želite posjetiti grad u kojem je ona napisana, spakujte kofere i zaputite se u Edinburg. Ovaj škotski grad je bogat različitim sadržajima, a prenoćiti možete u jedinstvenom Hogvorts hotelu.

Zanimljivosti 10.07.2019 | 13:52
Hotel u stilu Harija Potera
Mjesto gdje knjige kniževnice Dž.K.Rouling oživljavaju nalazi se u Edinburgu i sređeno je tako da u potpunosti nalikuje Hogvortsovskim prostorijama. Glavna prostorija je uređena u stilu kuće Grifindor, te su zidovi oblijepljeni autentičnim tapetama, a sa plafona vise “lebdeće” svijeće.

Ovo odmaralište ima nekoliko specijalnih predmeta koji su pripadali autorki franšize, a koje će fanovi imati priliku koristiti prilikom boravka. Jedna od tih stvari je i sto koji je Rouling koristila prilikom pisanja knjiga.

Interesantno je da je ovaj stan uredila velika obožavateljka ovog filma, te je sve predmete mjesecima prikupljala na aukcijama. Ona se zove Ju Gao, a sebe smatra “superfanom” Harija Potera. – Proputovala sam mnogo zemalja i usput skupljala sitnice koje se sada nalaze u ovom stanu. Tu su neke stvari koje nećete moći naći nigdje drugo – kazala je Gao.

Noćenje u ovom stanu koštaće vas 192 dolara, a potrebno je rezervisati mjesto ranije jer je potražnja za ovim prenoćištem velika.

klix.ba/lifestyle

Komentari / 0

Ostavite komentar