Лејвер: Волио бих да Федерер победи, али...

. . . Новак ће бити шампион! Легенда светског тениса, Аустралијанац Род Лејвер, не крије да је одувек био поклоник игре Роџера Федерера.

Тенис 10.07.2019 | 15:55
Лејвер: Волио бих да Федерер победи, али...
Лејвер, који је освојио 11 Гренд слем титула и који је једини успео два пута да оствари календарски Гренд слем, 1962. и 1969. године, дао је прогнозу финиша турнира.

И овде године је на Вимблдону где пажљиво прати мечеве.

“Нисам гледао много Ђоковића, али Надал и Федерер су играли невероватан тенис. Не мислим да Роџер може да игра много боље од овога. Одлично знам да он не жели да игра дуге мечеве, али сада је себи дао шансу због своје психолошке структуре. Искрено, волео бих да Роџер освоји титулу”, рекао је Лејвер.

Потом је образложио због чега жели да види девети тријумф Швајцарца.

“Близу је да напуни 38 година, неће још дуго играти, али опет би могао да победи. Очекује се то полуфинале са Рафом. Ипак, мој фаворит за пехар је Новак Ђоковић”.

Рекао је и коју реч о сународнику Нику Киријосу.

“Он је посебна личност. Свакако има таленат, један од најбољих сервиса, волеј. Велики је таленат, сигурно би могао бити међу три или черири најбоља, али потребно му је да га неко води ка томе, то Нику недостаје у овом тренутку. Надам се да ће све успети да посложи у свом животу у некој тачки каријере”, закључио је Лејвер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар